Op wintersport met je kind in Oostenrijk: 7 tips

19.10.2021 09:22
wintersport Oostenrijk

Karin stapt zo’n acht keer per jaar in de auto om naar haar huisje in Wald am Arlberg in Oostenrijk te rijden. Soms met vriendinnen, maar meestal met man Rindert-Jan en dochter Cleo (11).

Eten

In de Engel 
Een van onze favorieten is het traditionele Restaurant Engel in Klösterle, ook leuk voor kinderen. Het oude gedeelte is het gezelligst, handig om te weten bij het reserveren.
engel-kloesterle.at
 

Wijntje erbij
Bizar: op de Sonnenkopf is een glas grüner veltliner goedkoper dan cola. De schnitzels zijn er heerlijk, het uitzicht prachtig. Het is ook een mooi rustpunt tijdens een wandeling naar Muttjöchle.
sonnenkopf.com/de/gastronomie/panormarestaurant-muttjoechle
 

Doen

Nostalgie
Het Klostertal Museum in Wald am Arlberg is een prachtig bewaard gebleven oude boerderij. Hier is mooi in beeld gebracht hoe de bergen begaanbaar zijn gemaakt met spoorwegen, tunnels en de pas, en hoe de mensen hier leefden.
vorarlbergmuseen.at/museen/klostertalmuseum-wald-am-arlberg

Puur natuur
In ons dorp Wald am Arlberg kun je skiën op de Sonnenkopf. Er ligt alleen natuursneeuw, dus er worden geen sneeuwkanonnen gebruikt. Een overzichtelijke piste en dus ideaal voor de hele familie, maar het is ook een echt off-piste paradijs. Leuk: je kan met een gondel naar boven.
sonnenkopf.com

Koninklijk
Maak een rondje door het dorp Lech met een originele arrenslee met paarden. Daarna een sjieke warme chocolade drinken in Hotel Post.
lech.nl/accommodaties/hotel-post-lech-koninklijke-familie

Lees ook
Waarom Wenen fantastisch is met kinderen >

 

Slapen

In het Woudhuis
Wij slapen uiteraard altijd in ons eigen huisje. Omdat het erg groot was toen we het kochten, hebben we er aparte appartementen in laten maken die we verhuren. Het ligt tegen het bos aan, heerlijk rustig.
waldhaus.nl

Betaalbaar 
Lech heeft natuurlijk veel prachtige maar onbetaalbare locaties. Zelf vind ik Stuben ook een gezellig plaatsje. Je vindt daar Fuxbau, een leuk appartementencomplex waar je bovendien heerlijk kunt eten.
restaurant-fuxbau.at/restaurant/en/accommodation
 

Dit reisverslag heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

 

Meer reisverhalen? Volg ons op Facebook.