New York met kinderen: hier moet je zijn

05.03.2019 09:00
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Ga je met je kind naar Amerika, dan mag een bezoek aan de grootste stad van het land natuurlijk niet ontbreken. Van Times Square tot Central Park: dit zijn de must sees (en do’s) van The Big Apple op een rij.

Een uur of acht vliegen en je bent in New York. Met kinderen is dat een lange vlucht, maar lees hier hoe je je daar het beste op kunt voorbereiden. Voordeel is dat je er op de terugweg korter over doet, ongeveer zes uur.

Ben je aangekomen in New York, dan is het de eerste dagen wennen aan het tijdsverschil – het is er namelijk zes uur vroeger. Om een jetlag zoveel mogelijk de baas te zijn, is het verstandig om (indien mogelijk) voor een nachtvlucht te kiezen. Je kind zal waarschijnlijke eerder in het vliegtuig kunnen slapen en je komt in de loop van de dag aan in New York. Na een paar uurtjes vechten tegen de slaap, kruip je allemaal je bed in en daarna probeer je zoveel mogelijk mee te gaan in het ritme van de stad.

New York is zo groot, dat er genoeg te beleven is om met gemak twee weken door te brengen. En dan nog heb je niet alles gezien. Hoelang je ook gaat, je moet in elk geval een aantal belangrijke highlights op je lijstje hebben staan. Natuurlijk is er het Vrijheidsbeeld en Times Square, maar de miljoenenstad heeft meer – zeker voor kinderen. Wij zetten de leukste bezienswaardigheden voor je op een rij.

 

Empire State Building

Om een idee te krijgen hoe groot New York eigenlijk is, zoef je naar de 86e verdieping van het Empire State Building. Dit is één van de bekendste gebouwen van New York en het geeft je een schitterend uitzicht over de stad – zowel overdag als ’s avonds. Reken maar dat je kind zich vergaapt aan alle wolkenkrabbers. Tip: koop je tickets vooraf online, dat scheelt een paar dollar.

 

Times Square

Ben je nog nooit in New York geweest, dan ken je deze geweldige plek ongetwijfeld van tv, want iedere jaarwisseling zien we in het nieuwsoverzicht de spectaculaire New Year’s Eve show. Times Square is vooral in de avond leuk, vanwege de hoeveelheid neonreclames, maar ook overdag kijk je er je ogen uit. Je kinderen kunnen op de foto met één van hun superhelden en de M&M’s en Disney Store onveilig maken. Times Square is grotendeels autovrij, maar wel ontzettend druk. Goed je kroost in de gaten houden dus.

 

Vrijheidsbeeld

Hét symbool van New York. Voor veel mensen is het Vrijheidsbeeld verrassend klein vergeleken bij hun verwachting, maar het is wel een must-see. En je kunt het beroemde monument bezoeken: in een kleine twintig minuten vaar je naar Liberty Island. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op Manhattan. Houd er wel rekening mee dat een bezoek wat tijd kost, want voor vertrek wordt iedereen uit veiligheidsoverwegingen streng gecontroleerd.

 

Lees ook:
Net als in de film: 3 weken naar Amerika >

 

Central Park

Even de drukte ontvluchten? Middenin de stad vind je Central Park, maar toch heb je het gevoel dat je even heel ergens anders bent. Maak een relaxed boottochtje op het meer, huur een fiets of ga lekker picknicken. Voor kinderen is er een grote dierentuin, de Central Park Zoo, met allerlei soorten dieren en films die je kunt bekijken. Ook hier bespaar je geld als je je tickets online koopt.

 

9/11 monument

Als je in New York bent, kun je de plek bezoeken waar de oude Twin Towers stonden. Sinds 2011 vind je er het Memorial-monument dat bestaat uit twee grote, indrukwekkend waterbakken. Er is ook een museum over de aanslagen van 9/11, maar dat kan heftig zijn voor kinderen. Je ziet en leest er onder andere foto’s en verhalen van slachtoffers.

 

National Geographic Encounter

Vlakbij Times Square vind je dit virtuele aquarium. Ontdek de beelden en geluiden van de oceaan en hoe de dieren van de onderwaterwereld leven. Voor kinderen is de digitale speeltuin een aanrader, waarbij ze kunnen spelen met verschillende touchscreens en graphics. In dit museum zie je dus geen echte dieren, maar dankzij de virtuele effecten sta je voor je gevoel wel oog in oog met haaien, dolfijnen en andere oceaangiganten.

 

Meer zien in New York? Hier vind je nog veel meer fraaie bezienswaardigheden.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >