Naar Noorwegen in de winter? Dít zijn de leukste tips voor jou en je gezin

04.02.2021 09:44
Noorwegen in de sneeuw vakantie kinderen tips

Al tien jaar stappen Nanouk (44) en Niels regelmatig op de boot naar Zweden, om door te rijden naar Noorwegen. Voor hen geldt: hoe kouder, hoe beter – helemaal sinds zoon Roald (6) erbij is.

Doen

Droompistes

Van het plateau af, richting Geilo, vind je een fijne piste voor kinderen in alle leeftijden. De pistes voor volwassenen zijn in Geilo ook prachtig.

skigeilo.no

 

Vrijheid

Met langlaufen heb je complete vrijheid en het is goed met een sleetje te doen. Begin vanaf het hotel, oefen in Geilo. Je hebt geen routes nodig, gewoon gaan!

 

Overweldigend

Ga achter de sneeuwschuivers aan over de Hardangervidda, een witte weg door een gigantisch natuurgebied. Je loopt er over de uitgestrekte bevroren meren en eindeloze vlaktes, met uitzichten waarvan wij nooit genoeg krijgen.

nasjonaleturistveger.no/en/routes/hardangervidda

 

Lees ook

Naar Noorwegen met je kinderen? Dít kun je er doen >

 

Zien

Oerkracht

De waterval Vøringsfossen is met en zonder sneeuw een plaatje.

fjordnorway.com/top-attractions/voringsfossen

 

Uitzicht

Niet ver van de waterval vind je het dorpje Eidfjord, bij een prachtig fjord. Met een beetje geluk ligt er een dik cruiseschip, maar ook zonder maakt het een mooi plaatje.

 

Huskytour

Een aanrader is een tocht met de hondenslee door het bos en over een bevroren meer. Na afloop eet je wat rond een kampvuur.

haugastol.no/en/dogsledding

 

Eten

Tussen de locals

Op het plateau kun je wafels eten bij Dyranut Fjellstova, een hotel. Heel leuk, je zit daar tussen de Noren.

dyranut.com

 

Lekkerbekken

De keuken van het hotel heeft een eigen Instagramaccount waarop je met eigen ogen kunt zien hoe fantastisch het eten is, vooral de prachtige toetjes. Je kunt hier ook eten als je geen hotelgast bent, maar zorg wel dat je van tevoren reserveert. De mokkakoffie is overigens ook een aanrader.

instagram.com/haugastolfood

Het hele reisverhaal staat in Kek Mama 01-2021.

Meer reisverhalen? Volg ons op Facebook.