Met deze tips scoor je gegarandeerd de goedkoopste vliegtickets

10.02.2020 18:02
goedkoopste-vliegtickets

Altijd lekker als je bij het boeken van je vakantie op vliegtickets kunt besparen – voel je die extra wijntjes ’s avonds toch wat minder.

Daarom, met dank aan Skyscanner: zes tips voor de goedkoopste tickets.

 

1. Schrijf je in voor nieuwsbrieven

Last minute-deals zijn misschien moeilijk te vinden, maar ze zijn er wel degelijk. Kijk eens op de website van een aantal (budget)-luchtvaartmaatschappijen en schrijf je in voor hun nieuwsbrief. Binnen mum van tijd krijg je mailtjes met vliegticketsales, nieuwe routes met speciale introductieprijzen en het belangrijkste: lage tarieven voor last-minute vluchten.

 

2. Stel een Prijsalarm in

Ook een goeie: stel het Skyscanners Prijsalarm in, zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van de meest actuele aanbiedingen. Het vinden van een goedkoop vliegticket wordt zo wel heel erg eenvoudig en op die manier kun je echt de krenten uit de pap halen. Het Prijsalarm is afgestemd op jouw reiswensen en je ontvangt nooit meer dan één e-mail per dag. Hoe het Prijsalarm werkt, lees je hier.

 

3. Koop een enkele reis naar je bestemming (en een enkele terug)

Soms kan het kopen van een retourvlucht bij één luchtvaartmaatschappij duurder uitvallen dan het kopen van twee enkele reizen bij twee verschillende airlines. Je vliegt bijvoorbeeld van Eindhoven naar Marseille met Ryanair met een goedkope enkele reis en boekt een andere terug met easyJet vanuit Nice. 

 

Lees ook
Handig: dit mag er wel en niet mee in je handbagage >

 

4. Zoek met flexibele data

Vliegticketprijzen kunnen per dag enorm verschillen en daarom is het goed om te zoeken met flexibele data voor je heen- en terugreis. Kies, indien je niet per se hoeft te reizen in de vakantie van je kinderen, voor een zo ruim mogelijke periode zodat je meer keuzemogelijkheden hebt. Zoek dus binnen een week, een maand of zelfs een jaar.

 

5. Blijf op je hoede voor extra toeslagen

Steeds meer luchtvaartmaatschappijen berekenen toeslagen voor van alles én voor alle wijzigingen. Denk aan bagage, het kiezen van een stoelnummer, etcetera. Deze extra opties kunnen de prijs flink opkrikken. Zorg bijvoorbeeld dat je handbagage nooit over de door de luchtvaartmaatschappij gestelde afmetingen en gewicht gaat.

Meer tips vind je hier.

 

Nog meer (reis)tips? Volg Kek Mama op Facebook >