Logeren tussen de koeien: 8x kindvriendelijke boerencampings

22.07.2019 11:39
kindvriendelijke-boerencampings-nederland

Je hoeft de gordijnen maar open te trekken en je staat oog in oog met koeien, schapen en een prachtlandschap. En als je kinderen zich ook nog dagenlang kunnen vermaken op de speeltoestellen, wil je écht niets anders meer.

De Menmoerhoeve – Etten-Leur

Hier vind je onder andere een speeltuin, kinderboerderij, groentetuin en vlindertuin. Maar ook activiteiten als boerengolf, klompschilderen, een huifkartocht en diverse andere boerenspellen. Verder zijn de prachtige wandel- en fietsroutes zeker de moeite waard.

 

Gideonse – Walcheren

Kinderen kunnen zich hier dagen vermaken met de dieren, pony’s een trampoline, skelters, traptrekkers, de tractor en meer. En nog veilig ook, want de camping ligt heel rustig, aan het eind van een doodlopende weg die uitkomt op een binnenweg. Ook fijn: vanaf de kampeerplaats heb je zicht op alle speeltoestellen.

 

De Kermisrose – Zeeland

Je mag hier je eigen tent of caravan neerzetten, maar je kunt ook slapen in een – doe eens gek – Mongoolse Yurt. Wel mét privésanitair en koelkast, dus heel kneuterig is het niet. Helemaal top: de buitenjaccuzzi van de boerderij is het hele jaar op temperatuur. 

 

Lees ook
24x de leukste kinderboerderijen in Nederland  >

 

De Regge-Vallei – grens Salland en Twente

Deze boerencamping in de provincie Overijssel, ligt op de grens van Salland en Twente. Er zijn 35 ruime plaatsen om je caravan te stallen, maar je kunt ook voor luxer gaan en de woonboerderij of boerderij-appartementen huren. Ideaal voor een familieweekend, bijvoorbeeld. 
 

De Ossewei – Achtmaal

Minicamping De Ossewei in Achtmaal, laat je letterlijk proeven aan het boerenleven: de familie Kouwenhoven deelt de lekkerste streekproducten uit en kinderen kunnen hun lol op met paarden, honden, kippen, varkens – nou ja, zowat alle boerderijdieren. Het is trouwens ook mogelijk om een ‘leenkonijn’ te verzorgen. Kijken of je kind na dat weekend nog steeds zeurt om een huisdier.

 

Zonnewende – Ouddorp

Een gezellige boerderijcamping tussen de koeien en op drie minuten lopen van het strand als je toch even wil uitwaaien. Overigens is de omgeving ook ideaal geschikt voor fiets- en wandeltochten.

 

Het Dijckhuis – Wieringerwerf

Deze gezellige broccoliboerderij – jawel, hier wordt gezonde groente geteeld – ligt in de kop van Noord-Holland. Je overnacht er in een hooiberghut of leuke pipowagen met een schitterend uitzicht over het land. Zoek je verkoeling, dan steek je de weg over en sta je met je voeten in het IJsselmeer.

Het ontbijt wordt verzorgd, maar kinderen kunnen natuurlijk zelf de verse eitjes uit het kippenhok halen. En er is nog veel meer te doen: een speurtocht, een rondje rijden met de boer op de tractor, marshmallows roosteren boven een kampvuur, knutselworkshops… Afijn, hier verveel je je niet.

 

Aan de Grens – Limburg 

De naam zegt het al: op deze boerencamping, met zoogkoeien en kalfjes, bevind je je letterlijk aan de grens met Duitsland. Je logeert er op één van de 40 ruime plekken en maakt gebruik van verwarmd sanitair met voldoende toiletten en douches.

Dagje erop uit? Mogelijkheden genoeg: ga wandelen of fietsen in de prachtige natuur of bezoek leuke Duitse steden zoals Mönchengladbach en Düsseldorf. 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >