mooiste-vlindertuinen-in-nederland-voor-kinderen

Je moet geluk hebben wil je in het 'wild' een stel mooie vlinders tegenkomen. Gelukkig zijn er genoeg vlindertuinen - weet je tenminste zeker dat je de meest prachtige exemplaren ziet.

Orchideeën Hoeve - Luttelgeest

vlindertuin

More content below the advertising

In de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest (Flevoland) reis je van werelddeel naar werelddeel: je loopt door prachtige tuinen en een oerwoud met meer dan tweeduizend soorten orchideeën en natuurlijk vlinders. Ook zie je er papegaaien, leguanen en vissen.

 

Klein Costa Rica - Someren

vlindertuin

Een bijzondere tropische vlindertuin van Brabant, want je komt er op meer dan 880 m2 de mooiste bloemen en meest kleurrijke vlinders tegen. In het paviljoen kun je terecht om wat te eten of te drinken.

 

Lees ook
5x uitjes voor kinderen die gek zijn op dieren en de natuur >

 

Vlindertuin Vlindorado - Waarland

vlindertuin

Leuk en leerzaam, want hier kun je de ontwikkeling van rups tot vlinder zien. En ook in de (overdekte) vogel- en vlindertuinen raak je niet uitgekeken. Even zitten? Op het terras heb je nog steeds uitzicht op de vlinders

 

Vlinders aan de Vliet - Leidschendam

vlindertuin

Met meer dan 1500 tropische dagvlinders en een aantal andere diersoorten zoals kanaries, vissen, schildpadden en dwergkrokodillen ben je hier wel een dag zoet. 

 

Passiflorahoeve - Harskamp

vlindertuin

Bij de Passiflorahoeve heb je naast vijf vlindertuinen ook botanische tuinen met ongelooflijk veel tropische planten, een zorgboerderij én een eigen vlinderkwekerij: leuk voor jong en oud.

 

Texel Zoo - Oosterend

vlindertuin

Een dierentuin met kleinschalige vlindertuin. Wandel langs mooie paden en over bruggetjes en met een beetje geluk zie je de meest exotische vlinders voorbijvliegen.

 

7. Vlindersafari - Gemert

Deze vlindertuin is een tropisch paradijsje in Brabant. Je kunt er op vlindersafari waarbij je kinderen een rupsen speurtocht volgen. Er zijn kleine vlinders, vlinders met de spanwijdte van een A4-tje, kleurige vlinders en perfect gecamoufleerde exemplaren, doorzichtige vlinders en vlinders met angstaanjagende schijnogen. Je kunt er ook een kinderfeestje vieren, waarbij de kleine gasten alles leren over het leven van vlinders van een heuse vlinderverzorger en mogen meehelpen om de vlinders te voeren.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >