Lichtjes aan: 5x gezinsuitjes voor december

13.12.2020 12:38
lichtjes aan gezinsuitjes december 2020 kerstvakantie Beeld: Shutterstock

Al die kleine lampjes maken de donkere dagen pas echt gezellig. Kidsproof verzamelde 5 knusse lichtjesfestivals en lichtjeswandelingengeven voor dat magische wintergevoel.

Tussen de kaarsen

Van 8 tot en met 26 december is het winter in de tropische jungletuin van de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest. Tijdens de WinterDroom wordt het dieren- en plantenpark ondergedompeld in de kerstsfeer met overal lampjes. Bijzonder: op twaalf avonden worden duizenden kaarsjes aangestoken door de kerstelfjes.
 

Lichtkunstenaars

De natuur staat centraal in de negende editie van het Amsterdam Light Festival. Tussen 10 december 2020 en 3 januari 2021 wordt onze hoofdstad elke avond beschenen door bijzondere kunstwerken van licht. Tijdens de speciale Light Walk heb je prachtig uitzicht op de lampjes.
 

Gluren bij de buren

In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen staan de lichtjes gezellig aan deze kerstvakantie. Tijdens de wintermaanden struin je in het buitenmuseum langs huizen, winkels en werkplaatsen van vroeger. En vergeet niet naar binnen te gluren, want achter de ramen vind je onalledaagse voorwerpen en hun verrassende verhaal.
 

Lees ook
3x de lekkerste musea in Nederland >

 

Dat is een grote boot

De Rotterdamse haven is het hele jaar door al indrukwekkend, maar tijdens de korte winterdagen is het er nog eens extra bijzonder. De gigantische kranen en containerschepen worden na zonsondergang verlicht door talloze lampjes. Met de lichtjestour op de FutureLand Ferry vaar je vlak langs de grote schepen die honderden meters lang zijn.
 

Lichtgevende pinguïns

Tussen de panda’s en olifanten van Ouwehands Dierenpark in Rhenen schitteren deze winter prachtige lichtkunstwerken. Op de route door het park kom je tijdens het China Light Festival niet alleen echte dieren tegen, maar ook verlichte olifanten, giraffen, pinguïns en draken.
 

Speciaal voor Kek Mama selecteerde Kidsproof.nl deze fijne lijst met uitjes. www.kidsproof.nl is dé inspiratiesite voor uitjes met kinderen in Nederland, in alle windstreken, voor alle leeftijden en het hele jaar door. De site is handig ingedeeld per regio, zo ontdek je makkelijk welke leuke kinderactiviteiten er allemaal in de buurt zijn.