Van lichtspektakel tot elandentrek: dit zijn de leukste winteruitjes in Knokke-Heist

13.12.2022 15:00
knokke-heist

Sinterklaas heeft z’n koffers nog niet uitgepakt of de kerstvakantie staat alweer voor de deur. Hoog tijd om de agenda te vullen met leuke winteruitjes. Weleens in de Belgische badplaats Knokke-Heist geweest? Daar is genoeg te beleven.

In Knokke-Heist is van alles te doen: van sprookjeswandeling tot vuurwerkshow. We zetten de leukste winteruitjes op een rij.

Sprookjeswandeling

Tijdens de twee kilometer lange sprookjeswandeling ‘Rudolf en de Grote Elandentrek’ leer je alles over de eland én geniet je ondertussen van de omgeving. Om daarna te ontdooien met een kop warme chocolademelk, natuurlijk. Geschikt voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Het gratis doeboekje haal je op bij het toerismekantoor in Knokke.

Lichtspektakel

Ondanks de peperdure energierekening kun je in Knokke-Heist toch genieten van een winters lichtspektakel. Zo werden dertig sculpturen langs de Zeedijk voorzien van extra zuinige led-verlichting. Je vindt ze tussen het Lichttorenplein en het Albertplein.

Overdekte ijspiste

Bind die ijzers maar onder, want de overdekte ijspiste is t/m 8 januari elke dag geopend van 10.00 tot 22.00 uur. Uitgeschaatst? Dan kun je er terecht voor de kermis of een hapje en een drankje. Alfred Verweeplein 1

Lees ook: Hoppa, op de ijzers! Dit zijn toffe schaatsuitjes

Winterse wandeling

In Het Zwin, een natuurgebied dat zich uitstrekt over de grens van Nederland en Vlaanderen, staan de hele kerstvakantie gidsen klaar om je wegwijs te maken in de omgeving. Nog meer weten over de flora en fauna in het gebied? Ga dan voor een winterwandeling (met glühwein!).

Vuurwerkshow

Pak jezelf goed in, schenk een glas champagne in en zorg dat je op 4 of 6 januari om half 7 ’s avonds op het strand van Knokke-Heist staat. Ter hoogte van de Meerlaan vindt daar het jaarlijkse Internationale Vuurwerkfestival plaats.

Kerstcadeaus shoppen

Last-minute kerstshoppen doe je in een van de trendy winkels en luxe boetieks, die in deze tijd van het jaar mooi verlicht zijn. Extra fijn: op 16 december kun je tot laat shoppen in de Graaf d’Ursellaan en op 30 december zijn de winkels in de Dumortierlaan tot laat geopend.

Bron: Into the Sails

De feestdagen staan voor de deur. Ben jij nog op zoek naar cadeau inspiratie? Wij hebben een perfecte kerstdeal voor je: 4x Kek Mama magazine voor maar 15 euro. Kek Mama is de #1 glossy voor moeders, met kinderen van 0 tot 12 jaar. Kek Mama brengt je elke maand eerlijke verhalen, persoonlijke interviews en herkenbare columns. Sluit snel de deal af, want op=op.