Op naar de top: de leukste kindvriendelijke uitjes op hoogte

01.07.2023 23:15
kind uitkijktoren zomeruitjes Beeld: Getty Images

Het zonnetje lacht, de lucht is blauw en het uitzicht is prachtig. Of zijn deze hoogtes niets voor jou?

Op kidsproof.nl, de inspiratiewebsite voor gezinsuitjes, vind je nog veel meer leuke eropuit-tips voor deze zomermaanden.

Rit naar de top

Een waanzinnig uitzicht over de stad en de Rotterdamse wereldhaven. De indrukwekkende Euroscoopbeleving brengt je met muziek, licht en geluidseffecten naar 185 meter hoogte. Wist je dat de Euromast ook een kidsclub heeft? In de schoolvakanties op woensdag, zaterdag en zondag. Gewoon op de begane grond.

Nog één rondje

De weg naar de top van De Flaestoren in het Brabantse Esbeek loopt in rondjes omhoog. Via lage traptreden (fijn voor de kleintjes) klim je tot wel 22 meter hoog. Het zal je niet verbazen dat je hier waanzinnig uitzicht hebt over natuurgebied de Flaes. Parkeren en afsluiten met een kopje koffie of lunch doe je bij Herberg In den Bockenreyder.

WieWaWalibi

De wiééés en wááás vliegen je om de oren in dit te gekke pretpark met meer dan 35 attracties. Vanaf dit seizoen vind je in Walibi Holland Biddinghuizen een compleet nieuw plein, speciaal voor families. Om te racen op een quad, te rijden op magic bikes en natuurlijk voor een ritje in de familieachtbaan. Het allerleukst met kinderen vanaf 6 jaar.

D´Olle Grieze

De Martinitoren is zeg maar niet echt te missen in Groningen. Met 97 meter is dit de hoogste toren van de stad. Ook voor jongere kinderen is de klim goed te doen. Beloofd: het uitzicht is het meer dan waard. Leuk om te combineren met het Universiteitsmuseum Groningen, waar kinderen allerlei proefjes mogen doen in kinderworkshops. Zoals zelf shampoo of slijm maken.

Hoogtepunt

Parkeer gratis bij Restaurant de Bosberg in Appelscha. Zo’n fijn plekje met speelhoek en omheinde speeltuin. Even smullen van hun overheerlijk appeltaart, voordat jullie naar de Bosbergtoren wandelen. Vanaf de 33 meter hoge top is het Drents-Friese Wold echt indrukwekkend. Handig: in de toren zit een lift, dus ook kinderwagens kunnen makkelijk mee naar boven. Maar onthoud; druk nooit op het bovenste, groene knopje.

Die zes lange weken zomervakantie vliegen voorbij als je gaat glijbaanroetsjen, boswandelen, racen met trekkers of een bezoekje brengt aan de Romeinen. Of een van de andere leuke uitjes die Kidsproof.nl voor je verzamelde. De site is handig ingedeeld per regio, zo ontdek je makkelijk welke uitjes er allemaal in de buurt zijn.