Lekker lang genieten: dit zijn de leukste (kindvriendelijke) uitjes met Pinksteren

24.05.2023 13:02
leuke tips kinderen buiten eropuit Beeld: Shutterstock

We hebben de meivakantie en Hemelvaartsdag net achter ons gelaten, maar het lange pinksterweekend staat alweer voor de deur. Het belooft mooi weer te worden, dus hup: eropuit met je kroost! We selecteerden de leukste uitjes met Pinksteren voor je.

Vervelen is er in elk geval niet bij.

Pinksterkermis

Zwieren in de draaimolen of – voor de echte durfals – in de Bungee Katapult. Door heel Nederland worden dit weekend pinksterkermissen georganiseerd. Zo kun je voor een dosis suikerspin onder andere terecht in Delfzijl, Almere, Heerenveen, Rotterdam en Zeist.

Foodfestivals

Smulpapen komen op verschillende plekken aan hun trekken, want in het pinksterweekend worden door heel het land foodtrucks uitgestald. We zetten een paar fijne foodfestivals op een rij:

  • Fête du Champagne: 25-29 mei in Amsterdam
  • TREK – 25-29 mei in Utrecht
  • Hap Stap Festival – 26-29 mei in Tilburg
  • Lepeltje Lepeltje – 26-29 mei Amersfoort en 27-29 mei in Apeldoorn
  • Mout Bierfestival – 26-29 mei in Arnhem

Lees ook: Dubbel genieten: dit zijn de beste deals voor een dagje weg met kinderen

Dag van het Kasteel

Alle prinsen en prinsessen verzamelen: op 29 mei, Tweede Pinksterdag, is het de Dag van het Kasteel. In veel kastelen in Nederland worden leuke activiteiten georganiseerd. Deze editie staat helemaal in het teken van het personeel van middeleeuwse kastelen en buitenplaatsen, die vroeger (en nog steeds) een belangrijke rol speelden. Waar je heen moet? Dit zijn de leukste kastelen om met kinderen te bezoeken.

Festival Achterland

Een bezoekje aan Festival Achterland in Doetinchem – naar eigen zeggen het gezelligste dorp van de Achterhoek – staat garant voor uren plezier. Met lekker eten, leuke theatershows en mooie optredens is voor jong en oud genoeg te beleven. Voor donderdag 25 mei heb je een ticket nodig, van 26 t/m 29 mei is de toegang gratis.

Oranjewoud Festival

Op dit muzikale festival – dat plaatsvindt in het sprookjesachtige Parklandschap Oranjewoud in Heerenveen – vind je een heuse Family Zone. Kinderen van 3 t/m 13 kunnen daar naar hartenlust meespelen in het KakofonieOrkest of genieten van PeuterKlanken. Je kunt van 26 t/m 29 mei voor een klein bedrag naar binnen met een festivalbandje of losse kaarten voor specifieke voorstellingen.

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.