Leuk zomeruitje: deze pluktuinen zijn ideaal met kinderen

31.07.2021 05:12
leuk zomeruitje pluktuinen met kinderen Beeld: Shutterstock

Appels, peren, aardbeien en bloemen: pluk ze lekker zelf bij deze pluktuinen en boomgaarden, die Kidsproof.nl voor je verzamelde.

Die bovenste is voor mij

De takken in de boomgaard van Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek zijn elk jaar weer zwaar van de rijpe biologische appels en peren. Het plukseizoen is in september en oktober, maar in de zomer is het landgoed ook een heerlijke plek om te wandelen, te spelen in de speeltuin en lekkers te kopen in de landgoedwinkel.

 

Emmer en schaar

In het Noord­-Hollandse Bakkum staan van het vroege voorjaar tot de late herfst de mooiste bloemen en planten in bloei. Bij de kassa van Pluktuin Bakkum haal je een emmer op die je helemaal mag vullen met zelfgeplukte bloemen.

Vanaf € 8

 

En die en die en die

De plukschaartjes en manden staan ook klaar bij Pluktuin Stoutenburg. In de kinderpluktuin kunnen kleine bloemisten naar eigen inzicht hun lievelingsboeket samenstellen. Tip: in zo’n kleurrijke tuin maak je prachtige foto’s van je kinderen.

 

Lees ook

De leukste blotevoetenpaden in Nederland >

 

Pluk een bloem

Dit keer komen de bloemen niet van de markt of uit de winkel, maar is het bosje op de keukentafel een eigen compositie. Bij Pluktuin Amstelveen mogen kinderen zomerbloemen plukken en er een boeket van maken. Je kunt hier (bij opening) trouwens ook lekker eten of een leuke workshop volgen.

Toegang gratis (je rekent de geplukte bloemen af)

 

Wat staat er op het menu?

Van spinazie tot frambozen en van bosui tot radijsjes. Bij Boshoeve Sprankenhof in Udenhout kun je met de kinderen een mandje vers fruit en groente plukken. Wát precies, dat hangt af van de planten die klaar zijn voor de oogst. Leuk om die avond meteen mee te koken.

 

Kom maar in m’n mandje

Met een mandje aan de arm op weg naar de bloemenpluktuin van Hoeve Ravenstein in Baarn. Vergeet ook niet langs te gaan bij de moestuin vol verse groente en kruiden en bij de kippen, konijnen en geitjes.

 

Framblij

Bij Plukkerij Framblij in Monster hangen de rijpe frambozen klaar om te oogsten. In de kas mag je met je kinderen jullie favoriete fruit van de struiken plukken. Er zijn frambozen, aardbeien, bramen, perziken en meer lekkers. Tip: geniet achteraf bij het theehuis van een frambozenlimo met frambozentaart. Nomnomnom.

 

Plukmand mee

Ook fruitkweker Van Reeuwijk Fruit & Flowers staat helemaal in het teken van de zelfpluk. Op het land groeit van alles wat. Van blakend rode aardbeien tot verse groentjes. Je mag zoveel plukken als je wilt. Na afloop wegen ze in de winkel het geplukte lekkers en reken je af. Onze plukmand staat al klaar.

 

Fruit uit de tuin

Fruittuin Verbeek in Oldebroek is meer dan alleen een fruittuin. Je kroost is makkelijk een middagje zoet in de boomgaardspeeltuin met air-trampoline, klimbomen en zandkeuken. Maar natuurlijk het belangrijkste: je kunt hier verrukkelijk vers zomerfruit plukken.

 

Speciaal voor Kek Mama selecteerde Kidsproof.nl deze fijne lijst met uitjes. Kidsproof.nl is dé inspiratiesite voor uitjes met kinderen in Nederland, in alle windstreken, voor alle leeftijden en het hele jaar door. De site is handig ingedeeld per regio, zo ontdek je makkelijk welke leuke kinderactiviteiten er allemaal in de buurt zijn.