LEGO fanaat in huis? Bij deze uitjes vliegen de steentjes je om de oren

21.11.2021 05:02
lego uitjes kidsproof 2021 Beeld: Getty Images

Bij deze uitjes kom je vast geen steentjes te kort. Of je kleine nu een stop motion video wilt maken of grote bouwwerken. Bouwen maar. Kidsproof.nl – dé inspiratiewebsite op het gebied van activiteiten met kinderen – zocht de leukste winteruitjes bij elkaar.

Tip: door de coronamaatregelen is het mogelijk nodig om van tevoren online een ticket te bestellen of te reserveren.

Check voor vertrek altijd de website voor de laatste ontwikkelingen.

 

Alle kleuren van de LEGO-boog

Ooit was het een bedrijfspand van LEGO. Nu vind je er het LEGiO museum. Dit museum in Grootegast staat helemaal in het teken van – je raadt het al – LEGO. Kinderen kunnen er bouwwerken bekijken of zelf bouwen. En met je ticket heb je gelijk toegang tot het Victory museum en de Museumdrukkerij. Mooi meegenomen.

museumpleingrootegast.nl
 

3, 2, 1, bouwen maar

De klok tikt. Je hebt 1,5 uur de tijd om iets heel tofs te bouwen. Wat gaat het worden? The Brickroom in Maastricht is tot de nok gevuld met LEGO-steentjes. En je mag ze allemaal gebruiken. Lukt het jullie om alle opdrachten van de Brickmaster binnen de tijd te volbrengen?

thebrickroom.nl
 

Eén kilo LEGO, alsjeblieft

Het Bouwlab in Enschede is de hemel voor LEGO-masters in de dop. Wat een boel steentjes hebben ze hier. Je kunt er programmeren met LEGO Wedo. Een stop motion video maken. Of gewoon lekker vrij bouwen. Tip: voor een kinderfeestje zit je hier ook goed.

hetbouwlab.nl
 

Lees ook
Dit zijn dé musthaves voor je LEGO-uitzet >

 

Geknipt voor LEGO

LEGO skills oefenen, naar de kapper én winkelen? Je gelooft het niet, maar dat kan allemaal op één plek in Haarlem: de LOCO Fabriek. De speciale LEGO ruimte is te huur voor feestjes. Of gewoon omdat het kan.

loco-fabriek.nl
 

Gloedjenieuw

Sinds een half jaar heb je nóg een reden om naar Scheveningen te gaan. Behalve zee, zand en gezellige horeca vind je nu ook LEGO aan de kust. In LEGOLAND Discovery Centre ontdek je Den Haag nagebouwd in het mini, een 4D bios en het kleurrijke DUPLO Park voor de kleinste bezoekers. En de LEGO winkel is wel héél verleidelijk.

legolanddiscoverycentre.com/scheveningen

 

Speciaal voor de lezers van Kek Mama selecteerde Kidsproof.nl een heleboel winterse uitjes. Leuk! Kidsproof.nl is dé inspiratiesite voor gezinsuitjes en kinderactiviteiten in Nederland. De site is handig ingedeeld per regio, zo ontdek je makkelijk welke binnenspeeltuinen, skibanen en pannenkoekenrestaurants (en natuurlijk nog véél meer) er allemaal in de buurt zijn. Fijne winter.