LEGO musthaves

Van speelgoed tot voorleesboeken: elke week deelt een moeder van de Kek Mama-redactie haar favoriete tips. Dit keer: het favoriete LEGO-speelgoed van de kinderen van hoofdredactrice Jannine Berkelaar.

"Sinds LEGO Masters zijn intrede heeft gedaan in ons gezinsleven, zitten we ons elke zaterdagavond met z’n vieren voor de tv te vergapen aan de te gekke bouwwerken die de duo’s maken in het programma. Elin (8) en Mats (6) gaan er helemaal in op. Het kan zomaar zijn dat Mats halverwege de week begint over Roy of Thomas en dat ik geen idee heb waarover het gaat. Ah LEGO Masters… natuurlijk.

Het zal je dan ook niet verbazen dat in alle hoeken en gaten van ons huis LEGO te vinden is. Speelgoed dat wij als ouders echt stimuleren. Ze leren hoe ze een instructieboekje moeten volgen, zien hoe constructies in elkaar zitten en ontwikkelen hun fantasie met losse LEGO-stenen. Deze spullen en pakketten zitten in onze LEGO-uitzet:"

 

Article continues after the ad

De achtbaan

LEGO

"Tijdens de eerste lockdown zochten we naar een project waar we met z’n vieren mee aan de slag konden. Het diende zich aan in de vorm van: de achtbaan! Om de beurt vier bladzijdes bouwen en weer doorschuiven. Zo hebben we dit ding als gezin opgebouwd. Echt heel tof om samen te doen en met het eindresultaat kun je eindeloos spelen. We hebben er een motortje bij gekocht, waardoor de karretjes uit zichzelf blijven rijden."

- Inclusief 11 minifiguren
- Set bevat meer dan 4120 elementen
- 53 cm hoog, 88 cm breed en 41 cm diep.

Online bestellen

 

LEGO-tape

legotape

"Het bed en de slaapkamerkastjes van mijn kinderen zijn beplakt met LEGO-tape. Hierop kun je poppetjes neerzetten, maar natuurlijk ook je naam bouwen in LEGO zodat iedereen weet wie er in dat bed hoort te slapen."

- Lengte: 1 meter
- Verkrijgbaar in verschillende kleuren
- Op elke gewenste lengte af te knippen

Hier koop je deze reuzehandige LEGO tape

 

Destiny’s bounty

LEGO piratenboot

"Mats is dol op alles wat met Ninjago te maken heeft. Toen hij voor het eerst begon over de Destiny’s bounty had ik geen idee. Inmiddels is het bouwwerk al vier keer in en uit elkaar geweest. Hij kan dit helemaal zelf - wat ik natuurlijk hartstikke knap vind. Toegegeven: de LEGO-sets zijn best een investering, maar hier thuis wordt er echt intensief mee gespeeld."

- Eenvoudig te volgen instructie
- Inclusief 7 minifiguren
- Geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar

Ja, ik wil deze set

 

Lees ook
Dit is de leukste LEGO voor kinderen vanaf 6 jaar >

 

LEGO Dots

LEGO Dots

"De LEGO bakken van Elin zitten vol met LEGO Friends. De LEGO tape op haar bed is gevuld met de poppetjes van haar verschillende sets. Maar LEGO Dots vindt ze ook leuk. Elke keer opnieuw kan ze nieuwe creaties maken."

- Deze grote set bevat 5 armbanden van elk ca. 20 cm lang
- Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar
- Inclusief 295 kleurrijke tegels

Shop de set

 

Classic pakket

LEGO Classic pakket

"Naast bouwen met een instructieboekje vinden Elin en Mats het ook fijn om fantastiebouwwerken te maken. Het is daarom handig om ook veel losse steentjes in huis te hebben om torens, dieren en andere werelden te maken. Deze houd ik los van de bouwpakketten. Die wil ik compleet houden. Met LEGO-blokjes kun je leuke opdrachtjes geven aan je peuter en kleuter. Denk aan blokjes tellen, kleuren benoemen en dieren nabouwen." 

- 484 stenen
- Verpakt in een stevige plastic opbergdoos
- De groene bouwplaat is 8 cm lang en 16 cm breed

Meteen kopen

 

Lees ook
Zó maak je LEGO-blokjes in een handomdraai schoon >

 

LEGO-platen

LEGO platen

"LEGO-bouwplaten mogen niet ontbreken aan je uitzet. Ze zijn handig om dorpjes mee te maken of gemaakte bouwwerken op uit te stallen."

- Verkrijgbaar in verschillende kleuren
- 25 x 25 cm.
- Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar

Bestellen maar

 

Op de wishlist

  • "Natuurlijk blijft er altijd nog wat te wensen over. Zo staan we te popelen om naar Legoland Discovery Centre in Den Haag te gaan met een Ninjago trainingszone, eindeloos veel blokjes om mee te bouwen, attracties en workshops.
  • En ons eerstvolgende set? We zijn er nog niet helemaal uit, maar mijn handen jeuken als ik dit prachtige Harry Potter-kasteel zie."

 

Meer Editor’s Favorites? Elke zaterdag publiceren we een nieuwe lijst met tips.