Lente in de stad: 10 kinderboerderijen in Rotterdam

26.03.2024 13:05

Met de lentezon die schijnt, is er geen beter moment om de kinderboerderij te bezoeken. Woon je in Rotterdam? Dan zijn dit de leukste boerderijen in (of vlakbij) de stad.

Belevenis Boerderij Schieveen

Gelegen in de polder van Schieveen, op slechts 20 minuten fietsen van het bruisende Rotterdam centrum vind je de rondtrekkende schaapskudde die op een natuurlijke manier het groen in Rotterdam verzorgt. Ontdek hier het boerenleven en ontmoet de schapen, lammetjes en andere dieren. Je kunt ze aaien en zelfs samen op de foto.

De Blijde Wei

Deze boerderij in het Ommoordse veld bestaat uit twee historische gebouwen uit het begin van de 20e eeuw, omringd door een boomgaard, speeltuin en een gezellig restaurantje. Op De Blijde Wei vind je onder andere koeien, paarden, kippen en verschillende knaagdieren. Kinderen kunnen na schooltijd, in het weekend en tijdens vakanties meehelpen met het voeren en verzorgen van de dieren.

Hier eet je de lekkerste pannenkoeken in Rotterdam

De Kraal

In het hart van het Kralingse Bos bevindt zich kinderboerderij De Kraal. Hier kom je onder andere pauwen, varkens, geiten en diverse knaagdieren tegen. Kinderen kunnen naar hartenlust spelen op de natuurlijk aangelegde speelplekken op en rondom De Kraal.

De Molenwei

Op de Molenwei zijn tal van dieren te vinden die typisch zijn voor Nederlandse boerderijen. Deze dieren bieden de allerkleinsten inzicht in de oorsprong van voedsel uit de agrarische sector, met vragen als waarom een koe melk geeft, hoe een ei in de winkel belandt, en waar vlees vandaan komt. Daarnaast beschikt de kinderboerderij over een prachtige heemtuin, educatieve tuinen en een lescentrum.

De Wilgenhof

Kinderboerderij De Wilgenhof is al meer dan 40 jaar een bekende plek, gelegen op een prachtige locatie bij het Berg- en Broekpark. Hier ontdekken de allerkleinsten de natuur en maken ze kennis met dieren zoals katten, koeien, paarden, varkens, geiten, schapen, konijnen, cavia’s, kippen en pauwen.

Ook een leuk gezinsuitje in Rotjeknor: Plaswijckpark: van Speelwijck, tot Dierenwijck naar Wandelwijck

’t Ezelsbruggetje

Op kinderboerderij ’t Ezelsbruggetje in Bleiswijk zijn tal van verschillende dieren te vinden. Ze kijken er allemaal naar uit om bezoekers te ontvangen, geaaid te worden, mee te spelen en wat lekkers te krijgen. De ezels en geiten mogen geborsteld worden.

De Beestenboel

Op De Beestenboel zijn onder andere varkens, koeien, geiten en konijnen te vinden. Breng ook zeker een bezoekje aan de bijenstal, waar je een kijkje kunt nemen in een echte bijenkast. De medewerkers staan altijd paraat om al je vragen te beantwoorden.

De Kiboe-Hoeve

Op deze boerderij is er voor jong en oud van alles te ontdekken en te ervaren. Kinderen kunnen er kennismaken met de dieren die op de boerderij wonen of zich uitleven in de speeltuin. Ondertussen kunnen ouders genieten van een drankje in het theehuis.

Floatingfarm

Ontdek de wereldprimeur: Floatingfarm, ’s werelds eerste drijvende zuivelboerderij. Floatingfarm richt zich op het produceren van gezond voedsel in stedelijke gebieden, dichtbij de consument. Hierbij staan dierenwelzijn, circulariteit, duurzaamheid en innovatie centraal. Kom langs en geniet van de (h)eerlijke zuivelproducten en maak kennis met de koeien op deze unieke locatie.

Regent het? Verplaats dan naar: De leukste musea voor kinderen in Rotterdam

De Kooi

In Rotterdam-IJsselmonde kunnen kids volop genieten van het ontmoeten van dieren en lekker ravotten op de speelweide. Ouders kunnen ontspannen met een bakkie pleur op het terras, en voor wie wil is er de gelegenheid voor een wandeling over het terrein van de boerderij.

In de extra dikke special van Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.