Pannenkoekenpret: Hier eet je de lekkerste pannenkoeken in Rotterdam

18.01.2024 11:00

Pannenkoeken staan vaak in de top drie van favoriete gerechten van onze kleine smulpapen. Als fervent foodie deelt Kek Mama redacteur Chiara graag haar favoriete pancake spots in ‘haar’ stad Rotterdam.

Pannenkoekenhuis De Nachtegaal

Midden in het Kralingse  bos vind je Pannenkoekenhuis De Nachtegaal, een oer-Hollandse spot waar ouderwetse gezelligheid en pannenkoeken centraal staan. Met 75 verschillende soorten pannenkoeken, vindt iedere liefhebber zeker iets naar zijn smaak. Na een boswandeling is niets gezelliger dan met z’n allen genieten van een verse pannenkoek. No worries: er zijn kinderstoelen, speelgoed en een commode beschikbaar. Tip: loop langs het hertenkamp dat op een steenworp afstand ligt.

De Pannenkoekenboot

Hoeveel pannenkoeken kunnen jullie op in 75 minuten? Bestrooien, oprollen en aanvallen maar. Op de pannenkoekenboot geniet het hele gezin van onbeperkt pannenkoeken eten en een geweldig uitzicht op de Rotterdamse skyline. Kids kunnen het hart ophalen aan de versiertafel of in de scheepslading vol gekleurde ballen.

By Jarmusch

By Jarmusch is een typisch Amerikaanse diner met een all-day breakfast menu dat je doet watertanden. De keuze is reuze, maar je komt hier natuurlijk voor de pannenkoeken. En die zijn zo lekker, dat ze in 2023 de NK Lekkerste Pannenkoek naar binnen sleepten met hun American Classic pancakes. ‘Volwassen’ cravings? De chef geeft een verrassende twist aan het recept, wat resulteert in heerlijke creaties met ingrediënten als brown butter, whiskey glazed bacon strips en lavendel infused maple syrup. Lekker voor mama!

Lees ook: ’19x kindvriendelijke uitjes met de trein’ >

Arzu

Arzu is geliefd bij veel Rotterdammers, en terecht! Het is dan ook vaak even wachten op een tafeltje, maar de fluffy pannenkoeken zijn het wachten meer dan waard. Of je kind nu een echte zoetekauw is of liever iets hartigs eet, Arzu heeft voor ieder wat wils. Wat dacht je van red velvet met cream cheese en witte chocola, brownie met Oreo en chocolade of Nutella met M&M’s? Tip: de huisgemaakte karamelsaus is een ware traktatie.

Mr. NonNo

Bij Mr. NonNo vind je lekkere (vegan) ontbijtgerechten, waaronder een scala aan heerlijke pannenkoeken. Alle pannenkoeken worden bereid met amandelmelk en zijn ook volledig vegan te bestellen. Met diverse toppings kun je hier je pannenkoeken geheel naar wens samenstellen. Oreokruimels, botercreme, maple syrup, banaan, karamel, fudge, Nutella, granola, yoghurt en vers fruit: de keuze is reuze.

Lilith

In een artikel over de lekkerste pannenkoeken in Rotterdam mag Lilith niet ontbreken. Bij deze centraal gelegen spot worden Amerikaanse pannenkoeken ondergedompeld in ahornsiroop, (gezouten) karamelsaus, Nutella en meer. Iedere week staat er een nieuwe special op het menu. Kortom, hier is voldoende keuze voor iedere pannenkoek fanaat.

Soufflé Café

Voor een unieke draai aan de traditionele pannenkoek, moet je bij Soufflé Café zijn. Hier worden luchtige Japanse soufflé pannenkoeken geserveerd met verschillende smaken zoals mango, matcha, yuzu en Oreo. Super fluffy en mega lekker!

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.