Kim Feenstra en Maria Tailor op roadtrip naar Italië: tips voor een fijne vakantie met kinderen

19.08.2023 23:21
Kim Feenstra Maria Tailor Italië Beeld: privé en Getty Images

Kim Feenstra en Maria Tailor gingen met Brooklyn (2), Amelle (8) en Jean (7) op roadtrip naar Italië. De autoreis bleek geen eitje, maar gelukkig maakte de ­vakantie zelf alles goed.

Kim: “Maria en ik hadden een perfect plan voor onze vakantie, op papier althans. Het leek ons heel slim om in één stuk door te rijden naar Italië. We vertrokken ’s avonds, zodat de kinderen de hele nacht konden slapen. Het was in totaal twaalf uur rijden, dus Maria en ik zouden ieder zes uur rijden, maar niet langer dan drie uur achter elkaar. In de praktijk was dit zogenaamde perfecte plan een hel.”

Het perfecte plan

Maria: “Het begon ermee dat we ervan uitgingen dat de kinderen zouden slapen. We vertrokken rond acht uur ’s avonds, dan zouden ze gewoon een goede nacht maken en hadden wij de volgende dag geen kind aan ze. Maar slapen? Ja, ze dommelden af en toe in, maar ze zijn tachtig procent van de tijd wakker geweest.

We zaten in de auto zo’n beetje opgevouwen, want gek genoeg waren we bang dat we te weinig eten mee hadden en ergens zouden stranden. Ik had een hele grote koelbox mee en Kim ook – dit hadden we niet overlegd met elkaar. Bijna alles uit die koelboxen is uiteindelijk de koelkast in ons huisje in Italië ingegaan, zoveel eet je blijkbaar niet onderweg.”

Noodweer

Kim: “De volgende tegenvaller was dat we dachten dat in Duitsland lekker konden doorgassen. Dat viel tegen: er ­waren wegwerkzaamheden, waardoor we bijna drie uur lang niet harder dan 80 km/u konden rijden. In het laatste stukje Duitsland werd het noodweer en dat hield aan tot ver in Oostenrijk. En met noodweer bedoel ik noodweer. De hagel en regen kwam zo hard uit de lucht, dat we niet zagen waar we reden. De ruitenwissers deden het nog nét, maar het was echt verschrikkelijk.”

Kim Feenstra Maria Tailor Italië
Kim Feenstra Maria Tailor Italië

Om de haverklap stoppen

Maria: “Daar kwam nog bij dat de kinderen de hele tijd moesten plassen. Om de haverklap moesten we stoppen omdat er weer eentje naar de wc moest. Toen we eenmaal Oostenrijk uit waren en op de grens van Italië kwamen, ­zagen we de zon. Dat gaf een beetje rust.

Tótdat we daar een vijf uur durende file in reden. Amelle kan niet goed tegen filerijden, dus die begon te spugen. Jean kon de lucht van het braaksel niet aan, dus die deed ook mee. En Brooklyn doet alles na wat zij doen, dus die zat ook te kokhalzen. Het ging van kwaad tot erger. Er ontstond natuurlijk paniek toen Amelle begon te spugen. Ik gaf haar snel een bakje aan, maar de deksel zat er nog op, dus ze spuugde daaroverheen. De hele auto zat onder.” 

Kim: ‘Ik lach me kapot als ik terugdenk aan die reis’

Kim: “Toch wisten we de sfeer erin te houden. Natuurlijk baal je op zo’n moment, maar eigenlijk vonden we het ook echt hilarisch. Ik lach me kapot als ik terugdenk aan die reis. Ongelooflijk.”

Maria: “Hoe vervelend op dat moment ook, die heenreis vergeet ik nooit meer. Hoe we daar in de auto zaten, bijna opgevouwen vanwege de hoeveelheid eten, hoe het van kwaad tot erger ging. Hilarisch.”

Kim Feenstra Maria Tailor Italië
Kim Feenstra Maria Tailor Italië

Heerlijk bijkomen

Kim: “Gelukkig maakte de vakantiebestemming alles goed. We waren daar acht dagen, dus hadden ook echt wel de tijd om bij te komen van de reis. We zaten aan het Gardameer in het dorpje Moniga del Garda in de streek Brescia. We huurden een huis op het vakantiepark Il Gabbiano Park ­Residence.

Kim: ‘De smaken, de geuren… Italië vind ik een geweldig vakantieland’

Maria had alles geregeld en het was fantastisch. We hadden ons eigen huis, er waren verschillende zwembaden, een heerlijk Italiaans restaurantje om te eten en te drinken en daarnaast liep je zo naar het Gardameer om te zwemmen. Het was heel erg op kinderen gericht, maar daar was deze vakantie natuurlijk voor bedoeld. De mascotte van het park is Spotty en Brooklyn is nog steeds wild van hem – we zoeken dan het lied op van Spotty op YouTube en dan zingt hij enthousiast mee.”

De drie P’s

Maria: “Maar niet alleen voor de kinderen was het leuk hoor, wij hebben ons ook heel erg vermaakt. De drie P’s, piña colada, patat en pasta, waren onze beste maatjes deze vakantie. We hebben ontzettend veel gezien; zijn naar hele leuke dorpjes geweest waar we heerlijk konden rond­struinen, bijvoorbeeld Desenzano del Garda en Sirmione. En iets verderop, in het dorpje Valeggio sul Mincio, is het fantastische waterpark Parco Cavour, dat geeft echt ­Caribbean vibes. Te gek, voor zowel de kinderen als voor ons. En ­verder is het eten en drinken natuurlijk overal heerlijk.”

‘Sirmione is een prachtig plaatsje op een schiereiland in het Gardameer’

Kim: “Over eten en drinken gesproken: tijdens deze reis is Brooklyns liefde voor truffelpasta ontstaan. Om specifiek te zijn was dat bij het restaurant op het Weekend Glamping Resort in het dorpje San Felice del Benaco. We zijn een dagje naar deze camping geweest en het restaurant daar is fantastisch. Sinds die vakantie in Italië is truffelpasta zijn lievelingseten.”

Kim Feenstra Maria Tailor Italië

Het water op

Maria: “Een ander hoogtepunt van deze vakantie was de boot die we huurden in de haven van Moniga del Garda, bij Rappydrive. We gingen een middag varen op het Gardameer en dachten: dat doen we wel even met z’n tweeën en drie kinderen.

Eenmaal midden op het meer was het best spannend, waar moesten we heen? Uiteindelijk hebben we het gewoon gedaan en was het te gek. We zijn naar een restaurantje gevaren op Punta San Vigilio, waar we konden aanmeren, en hebben daar heerlijk gegeten en schildpadjes bekeken in het water.”

Italië

Kim: “Deze vakantie in Italië doe je wel echt voor je kinderen, maar Italië zelf is natuurlijk fantastisch. Ik heb twee jaar in Milaan gewoond, dus ben dol op het land. Ik heb toen verschillende streken bezocht en heel veel gewerkt. Ik hou van de Italianen en het eten en het drinken. Het land is práchtig en ik vind het leuk dat ze zoveel gevoel voor mode, stijl en interieur hebben. De smaken, de geuren, de auto’s: met een vakantie naar Italië maak je mij echt heel gelukkig.”

Maria: ‘Het was zo fijn om de onverdeelde aandacht voor elkaar te hebben’

Maria: “Zo’n vakantie zullen we zeker nog een keer doen. Het was zo fijn om ruim een week onverdeelde aandacht voor elkaar te hebben. Als we weer met de auto gaan, pakken we een paar dingen anders aan. Dan stoppen we in Zwitserland voor een overnachting en nemen we wat minder eten mee. Dan komt het volgens mij helemaal goed.”

Kim Feenstra Maria Tailor Italië
Kim Feenstra Maria Tailor Italië

Doen

De leukste kindvriendelijke uitjes in de omgeving van het Gardameer? De tips van Kim en Maria:

Waterpark Parco Cavour in Valeggio sul Mincio.

Een boot huren bij Rappydrive in de haven Moniga del Garda en dan lekker een middagje op het Gardameer doorbrengen.

Deze dorpjes rondom het Gardameer zijn echt een aanrader: Desenzano del Garda en Sirmione.

Restauranttip: op Weekend Glamping Resort in San Felice del Benaco. En neem dan de truffelpasta!

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.