In samenwerking met Kek Mama

Inspiratie nodig: ontdek de leukste winteruitjes!

06.12.2018 13:49
babynamen winter

Nu het kouder wordt lig je misschien graag gezellig samen te cocoonen op de bank maar ook in de winter zijn er meer dan genoeg leuke uitjes. Door het hele land zijn dingen te beleven en te doen. We zetten 10 winterse uitjes op een rij zodat jullie alleen nog maar hoeven te kiezen en te genieten!

Binnenpret

Breken je kinderen het hele huis af en moeten ze even hun energie kwijt? Bezoek een binnenspeeltuin. Over heel Nederland zijn binnenspeeltuinen te vinden. Ook wel fijn voor jou, het is er lekker warm.

Madurodam

Lichtjes, versiering en kerstmarkten maar dan in het klein. Madurodam is in de wintertijd één en al gezelligheid. Ook is er voor echte speurneuzen een winterspeurtocht te doen, wat kunnen jullie allemaal vinden tussen de schaatsers op de grachten?

Muiderslot

Bezoek het Muiderslot in Muiden, waar genoeg winteractiviteiten te doen zijn. Neem plaats rond het haardvuur en luister naar de winterse verhalen. Of speel ouderwetse spelletjes met de familie. Geniet van alle magie dat het kasteel met zich meebrengt.

Dierentuin

Ontdek welke dieren er in de winter nog wakker zijn in de dierentuin. Leer in Artis hoe dieren zich in de winter aanpassen, of ga met winterjas aan op safari in Beekse Bergen. De dierentuinen hebben speciale winteropeningstijden.

Eigen kerstboom hakken

Wat is nou leuker dan je eigen kerstboom zagen? Goed nieuws, dit kan op verschillende plekken in Nederland. Ga samen met je kinderen (en de boswachter) op zoek naar de mooiste kerstboom van het bos. En sluit de dag af met het versieren van de kerstboom en warme choco.

Schaatsen

Denk je aan winter, dan denk je aan schaatsen. Haal de ijzers maar weer van zolder en bezoek de schaatsbaan. Sluit af met koek en zopie.

Winters museum

Leuk, leerzaam en warm: bezoek een museum! Verschillende musea hebben speciaal voor de winter het museum omgebouwd tot een winterparadijs. Ga schaatsen tussen de treinen in het Spoorwegmuseum, of eet de lekkerste speculaas in het bakkerijmuseum.

Kerstfilm

Gezellig samen naar de bioscoop om een heerlijke kerstfilm te kijken. Popcorn erbij en genieten maar. Filmtip: Hotel Sinestra, tijdens de skivakantie in Hotel Sinestra wenst de 11-jarige Ava in een boze bui haar overbezorgde ouders weg. En de volgende morgen aan het ontbijt zijn alle volwassen ook echt verdwenen. Het feest bast los want ze kunnen nu doen wat ze willen. Maar dan komt het hele hotel zonder stroom te zitten. En gaan Ava en haar vrienden er toch alles aan doen om hun ouders terug te vinden om samen kerst te vieren. Hotel Sinestra is een echte kerstfilm met o.a. Bobbie Mulder, Jeroen Spitzenberger en Elise Schaap. Benieuwd geworden? Check hier de trailer!

Wandelen

Haal de muts en handschoenen uit de kast en ga lekker wandelen in de kou. Nederland zit vol mooie wandelroutes. Het kost niks en het is altijd goed voor je gezondheid, dus ga er lekker op uit.

Kerstmarkten

Slenteren over een kerstmarkt, in ons eigen land of net over de grens. Glühwein drinken terwijl je langs de gezelligste kraampjes loopt. En natuurlijk naar huis met een tas vol met mooie kerstballen. Kerstiger kan het bijna niet worden.

Check het Kek Mama winterboek voor nog meer inspiratie voor leuke winteruitjes.