Hongarije met kinderen: dit mag je niet missen

26.11.2018 13:32
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Een keer niet naar Frankrijk of Italië? Dan is Hongarije een goed idee. Een nog vrij onbekende vakantiebestemming, maar het land heeft veel te bieden. Ook met kinderen.

De meeste mensen zullen de hoofdstad van Hongarije kennen: Boedapest. Een fijne bestemming voor een leuke stedentrip, maar het land heeft meer. Wat dacht je van het Balatonmeer en het groene noorden? Wij zetten de must sees voor een vakantie naar Hongarije op een rij.

 

1. Boedapest


Beeld: Shutterstock

Genoeg te zien en te doen in de hoofdstad: struin door de fraaie binnenstad, maak een leuke fietstocht met een Nederlandstalige gids en vergeet niet een kijkje te nemen bij het Vissersbastion. Moeie benen? Dan is een boottocht op de Donau een aanrader. De rivier scheidt de beide stadsdelen Boeda en Pest met elkaar. Andere aanraders voor kinderen zijn de dierentuin en de Kinderspoorweg Gyermekvasút: een trein door de heuvels van Boeda die door kinderen zelf bestuurd wordt.

 

2. Balatonmeer


Beeld: Shutterstock

Dit is het grootste meer van Hongarije én van Europa. Je vindt er prachtige stranden en veel campings en vakantieparken, dus Hongarije kan met recht een kindvriendelijke vakantiebestemming genoemd worden. Vooral aan de zuidkant is het water ondiep, dus ideaal als je kind nog niet zo goed kan zwemmen.

 

Lees ook:
Roadtrip door Kroatië met kinderen >

 

3. Keszthely


Beeld: Shutterstock

Een leuk, oud stadje: Keszthely. Vergeet hoe je dat moet spellen, maar onthoud wel dat hier het mooie Kasteel van Festetics te bezoeken is. Ook is het heerlijk struinen door de straatjes en heeft het stadje een leuk poppenmuseum.

 

4. Het noorden


Beeld: Shutterstock

Gek op de natuur? Bezoek dan het noorden van Hongarije. Je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen, want veel van de routes zijn autovrij. Bezoek de resten van oude kastelen en geniet van de rust in dit gedeelte van het land. Ook leuk: een bezoek aan de Baradla-grot, die is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.

 

5. Waterpark

Wil je je kinderen helemaal blij maken, ga dan een dagje naar het waterpark Annagora. Met twaalf glijbanen kunnen ze hier hun lol op. Is je kind gek op dieren? Op een half uurtje rijden vind je de plaats Veszprém een leuke dierentuin.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >