Hier vind je de leukste ontdekhoeken voor kinderen

22.07.2019 11:47
ontdekhoeken Nederland kinderen Beeld: Shutterstock

Zelf chips maken of je eigen plastic lepel: welk kind wil dat niet? Een dagje naar een ontdekhoek is niet alleen leuk, maar ook ontzettend leerzaam. Wij leggen je uit wat het is en waar je zo’n ontdekhoek kunt bezoeken.

Ons land kent een aantal ontdekhoeken en het doel daarvan is om kinderen van 4 tot 14 jaar op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met wetenschap en techniek. Ze leren zelf ontdekken en onderzoeken door allerlei proefjes te doen.

Het kost niet veel: gemiddeld betaal je tussen de 6 en 12 euro voor een kaartje en je kind mag dan zo lang blijven als hij wil. En wat hij gemaakt heeft, mag aan het einde van de dag mee naar huis (nou ja, niet alles, maar wel heel veel).

Tip: door de coronamaatregelen is het bij de meeste ontdekhoeken nodig te reserveren. Check voor vertrek altijd de website voor de laatste ontwikkelingen.
 

Een aantal leuke ontdekhoeken op een rij:
 

Ontdekhoek Harderwijk

Hoe maak je zo snel mogelijke zeilbootjes? En hoe werkt stroom? Je kind leert het allemaal bij de ontdekhoek in Harderwijk. Er is keus uit allerlei verschillende proefjes. Handig: de ontdekhoek is gevestigd in belevingscentrum BITT, op loopafstand van het station.
Adres: Westeinde 100, Harderwijk

 

Ontdekhoek Rotterdam

Hier organiseren ze naast de activiteiten voor kinderen van 4 tot 14 jaar. Kleintjes kunnen hier van alles doen: typen op een echte typemachine, een koe melken, torens bouwen, zandtekenen, bruggen bouwen… nou ja, wat niet?
Adres: Schuttersweg 76, Rotterdam

Lees ook:
Leuk én leerzaam: 5x zichtstallen om met je kind te bezoeken >

 

Ontdekhoek Hoogeveen

Woon je in het noorden van het land, dan kan je kind zich uitleven bij de Ontdekhoek in de bibliotheek van Hoogeveen. Met meer dan 30 proefjes maakt hij kennis met de wereld van techniek en leert hij bijvoorbeeld hoe hij zeilbootjes moet laten varen en hoe hij z’n eigen zeep maakt.
Adres: Willemskade 27, Hoogeveen
 

 

Verjaardagspartijtje

Hebben jullie de zwembaden en bioscopen inmiddels wel gehad voor het verjaardagspartijtje van je kind? Dan kun je met het feestvarken en z’n vriendjes ook naar de Ontdekhoek. Ze organiseren daar voor de Jarige Job namelijk een speciaal verjaardagsprogramma.

Zo mag hij plaatsnemen op een echte troon, krijgt hij een ontdekhoek-cadeau en krijgen alle kinderen wat lekkers en limonade. Natuurlijk mogen alle proefjes uitgeprobeerd worden en helemaal feest: er mag extra chips worden gebakken.

 

Meer tips?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >