Heerlijke herfstuitjes: dit is er allemaal te doen in Groningen

11.11.2019 21:44
herfstuitjes-groningen

Herfst bij uitstek het seizoen om binnen te blijven? Echt niet. Bekijk deze fijne uitjes in Groningen maar. Daar ga je zelfs tijdens een druilerige dag de deur nog voor uit.

Kabouterpad

Is je kind een echte sprookjesgek? Dan moet je zeker een keer naar een kabouterpad gaan. En het mooie: in Groningen heb je keuze genoeg. Om het je makkelijk te maken, vind je hier de leukste paden in (en rond) de gemeente – hoef jij alleen het adres nog in je navigatie in te voeren.

 

Binnenspeeltuin

Hup, schoenen uit en de hele dag lekker klimmen en klauteren in een fijne binnenspeeltuin: ook daarvoor zit je in Groningen helemaal goed. Wist je bijvoorbeeld dat kinderen bij speelparadijs De Leeuwenborg voor een zacht prijsje ( van 1 tot 2 jaar € 4, van 2 tot 12 jaar € 6) de hele dag kunnen losgaan? Voor het grovere geschut is er ook een Monkey Town of Ballorig te vinden, bekijk dit lijstje maar.

 

Lees ook
13x de mooiste bossen om te wandelen >

 

Wonderwereld

Greurt de Groninger reus, tante Beppie de heks en Zwammer het paddenstoelenmannetje zijn hier de hoofdpersonen. Je kind krijgt een kijkje in hun leven, maar houdt hij of zij van dieren? Dan zijn ook de grootste collectie uilen in de Uilenburcht en de ringstaartmaki in de subtropische kas te bewonderen. Wonderwereld.nl

 

Kinderboerderij

Heus niet alleen leuk in de lente.  Zo is er bij De Beestenborg, een van de grootste kinderboerderijen van Groningen, ook in de koudere maanden (vaak zeven dagen per week) genoeg te beleven. Geiten, schapen, ezels, pony’s, varkens, pauwen, kippen, eenden en volièrevogels: hier heb je alles. Inclusief kabelbaan en familieschommel.

En als je er toch bent: schuif lekker aan bij een van deze restaurants. Stuk voor stuk hartstikke kindvriendelijk én met genoeg keuze voor iedereen.

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week het laatste nieuws, persoonlijke verhalen, fijne (uit)tips en grappige fotoseries in je mailbox >