Groene palmen, roze bloemen en een blauwe zee: op vakantie naar Florida

24.06.2019 08:23
vakantie Florida

Als het kon, gingen ze morgen weer. Yvette, Tim en Evy (6) gingen op vakantie in Florida.

Zien

Vogels, alligators en nog veel meer

Voor mooie natuur en dieren ben je aan de westkust op het juiste adres. Op Sanibel deden wij de wildlife drive (die je ook kunt wandelen) bij het J.N. Ding Darling National Wildlife Refuge. Onze Amerikaanse vrienden wandelen graag tussen de vogels en alligators in de Bird Rookery Swamp in Naples.
 

Vrolijke dolfijnen

Met een beetje geluk zie je vanaf elk willekeurig strand aan de westkust dolfijnen in de zee. En anders zoek je ze op. Op Captiva Island kun je verschillende boottochten boeken met dolfijngarantie.

De mooiste vergezichten

Onderweg is het overal genieten; van brievenbussen in de vorm van zeepaardjes en zeemeerminnen tot indrukwekkende zonsondergangen. Fort Myers Beach en Naples Beach hebben allebei een Instagramwaardige pier en zonsondergang.

 

Doen

Heel veel pretparken bezoeken

Natuurlijk veel Disney: Disney’s Magic Kingdom, Animal Kingdom, Epcot, Hollywood Studios, Disney waterparken, Disney Boardwalk, Downtown Disney. Er is zelfs een echte Disney­stad: Celebration. Voelt als een filmdecor, maar er wonen toch echt mensen. Universal Studios is een aanrader voor alle leeftijden. Harry Potter-­fans, haal in dit park je hart op in The Wizarding World of Harry Potter. Universal Island of Adventure ligt naast Universal Studios. Voor Lego­liefebbers: op een uur rijden van Orlando heb je Legoland. En anderhalf uur verderop, in Tampa Bay, ligt pretpark Busch Gardens.

Struikelen over de mooiste schelpen

Sanibel Island is uitgeroepen tot de allerbeste Noord­-Amerikaanse plek om mooie schelpen te vinden. Terecht, je struikelt erover. In het plaatselijke schelpenmuseum (Bailey­-Matthews National Shell Museum) ligt de grootste collectie ter wereld uitgestald. Een bezoek is inclusief een boeiende schelpenles van een marien bioloog.
 

Van oost naar west reizen

Je kunt Orlando ook combineren met een roadtrip van Daytona (racecircuit!) via Miami en Everglades (alligators!) naar Key West.

 

Lees ook
Met je kind naar Amerika >

 

Eten

Kinderen zijn hartstikke welkom

In Florida zijn ze in restaurants erg kindvriendelijk. De kinderen krijgen krijtjes plus kleurboekje, een placemat met spelletjes, drankjes in leuke bekers. Vaak is er een uitgebreid kindermenu. Een kinderportie bestellen van een volwassen gerecht is geen probleem. En vind je dat het wel wat gezonder mag, dan zijn bordjes groente zo bijbesteld.

Je visje op een frisbee

Bij de Lazy Flamingo op Sanibel Island kan de vis niet verser. Kinderen krijgen hun eten geserveerd op een frisbee die mee naar huis mag.

Nog meer verse vis

Sfeervol lunchen of dineren kan uitstekend bij Doc Ford’s Rum Bar & Grille (op Sanibel, Captiva en in Fort Myers). Verse vis met een Caribische touch. Voor de vistaco’s kom ik terug.
 

Foodtruck-feestje in de brouwerij

Mijn man houdt van speciale biertjes en die kun je aan de westkust heel goed scoren. Alleen al in Cape Coral zitten meerdere biercafés, restaurants hebben speciaalbier op tap. De Fort Myers Brewing Company is een aanrader, zeker in combinatie met de foodtrucks op donderdagavond.
 

Dit reisverhaal heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >