De deur uit: 8 goedkope (of zelfs gratis) activiteiten met kinderen

20.09.2022 14:15
leukste uitjes peuter Beeld: Shutterstock

Zijn de kinderen vrij? Hartstikke gezellig, maar jij moet weer iets bedenken om te doen. Gelukkig delen wij 8 leuke activiteiten voor op een vrije dag. Extra leuk: het hoeft niet duur te zijn en kan zelfs helemaal gratis.

Blotevoetenpad

De naam zegt het al: schoenen en sokken uit en lopen maar. Er zijn meerdere paden in Nederland, vaak gratis of voor een klein prijsje te betreden. Op je blote voeten door de modder, over water en gras en allerlei obstakels klimmen: wat een feest.

Pluktuin

Door het hele land zijn wel pluktuinen te vinden. Niets is leuker dan iemand verrassen (of jezelf verwennen) met een mooie bos bloemen. De leukste pluktuinen in Nederland vind je hier.

Picknicken

Broodjes smeren, kleedje mee en dan op zoek naar een mooie plek om te picknicken. Oh, en komt de regen met bakken uit de lucht? Dan picknick je toch lekker in de woonkamer.

Kinderboerderij

Een klassieker maar het blijft een favoriet, vooral bij jongere kinderen: de kinderboerderij. Lekker ravotten in de speeltuin en dieren aaien. Je kan er een hele middag zoet mee zijn.

Strand

Voor een dagje op het strand hoeft het geen dertig graden te zijn. Ook in de herfst en winter kun je lekker uitwaaien. Voordeel: de meeste kinderen zijn gek op het strand!

Wandelen

Da’s altijd gratis en in de buurt. Struin lekker door het bos of een natuurgebied. Wil je niet alleen wandelen? Ga dan geocachen. Dat is een spel waarbij je een gps-ontvanger of telefoon met deze functie gebruikt om ergens een zogenoemde cache, een soort schat, te vinden.

Bakken

Op een druilerige dag duiken jullie de keuken in om de lekkerste creaties te maken. Zoek samen een recept dat je wil maken en bakken maar. Achteraf genieten jullie natuurlijk, onder het genot van een kopje thee, van de baksels.

Woonwinkel of tuincentrum

Nieuwe meubels of planten nodig? Bezoek op samen een woonwinkel of tuincentrum. Kinderen vinden dit vaak geweldig en jij kunt meteen wat nieuwe spullen halen. Twee vliegen in één klap. Oh, en deze activiteit kun je natuurlijk net zo duur maken als je zelf wil 😉

Genoeg om de vrije dagen mee door te komen. Nog meer inspiratie nodig? Check al onze uittips

Bron: Kidseropuit

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.