Ga je in de herfstvakantie naar Texel? Dit is er allemaal te doen

13.10.2022 14:00
activiteiten-texel-herfstvakantie

Hoewel de weg ernaartoe al een belevenis is voor je kind, is op Texel zelf ook genoeg te doen in de herfstvakantie. Bekijk dit lijstje maar.

Ecomare

Museum Ecomare is het hele jaar leuk om te bezoeken, maar in de herfstvakantie is er door de extra activiteiten helemaal veel te doen. Knutsel een leuke vakantieherinnering, ga naar een lezing over trekvogels, ontdek meer over de bewoners van de zee in het laboratorium of pluis braakballen van de uil uit. En ja, dat is leerzamer dan het klinkt.

Schapenboerderij

Aan de rand van de Hoge Berg ligt Schapenboerderij Texel: een boerderij waar je niet alleen in de lente, maar 365 dagen per jaar lammetjes kunt knuffelen. Ook leuk: pony rijden, rollen in het stro of op de foto kunt op de heftruck of de tractor.

Kabouterpad en pluktuin

Of trek je laarzen uit de kast en ga op avontuur op het Kabouterpad bij de Zelfpluktuin. Speciaal voor kinderen tussen de 2 en 10 jaar is een route van 900 meter uitgestippeld – precies lang genoeg om te leren hoe kabouterjam wordt gemaakt. En tussendoor vers fruit en bloemen mee te pikken.

Lees ook: Dit zijn de allerleukste huisjes op Texel

Zeehondensafari

Zeehonden kijken op het Wad? Aan boort van het Sop kun je samen met je kind op zeehondensafari voor de kust van Texel. De tocht duurt ongeveer 1,5 uur, mét zeehondengarantie, al is de vaartocht alleen al de moeite waard.

Landgoed De Bonte Belevenis

Meer dan alleen een natuurspeeltuin, want je vindt hier ook een bloemenpluktuin, speeltuin, dierenweide en een blotevoetenpad. Nog niet moe? Dan kunnen jullie altijd nog broodbakken of zeep maken. Weet je tenminste zeker dat je kind de hele dag zoet is.

Klimmen

Zijn jouw kinderen kleine stuiterballen met veel energie en een portie lef? Dan maak je ze heel blij met een bezoekje aan Klimmen Enzo. In dit klimpark kunnen ouders en kinderen vanaf 1.30 meter verschillende klimparcoursen volgen of de uitdaging aangaan op een klimwand. Ook leuk voor kinderfeestjes.

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.