allerleukste huisjes Texel
Beeld: Unsplash

Weidse uitzichten, rust, fantastische zonondergangen en metersbrede stranden. Wat is het eilandleven toch heerlijk. Daarbij hoort ook een fijn onderkomen. Dit zijn de leukste vakantiehuisjes op Texel.

1. Het Hooi

Een nieuw huisje met alles erop en eraan, in Texelse stijl gebouwd. Het uitzicht over de landerijen  is fe-no-me-naal. Op het terrein vind je een speeltuin, kippen, konijnen, koeien, paarden en natuurlijk de befaamde Texelse schapen om te aaien en te voeren. Er is aan kleine kinderen gedacht: ledikant, kinderstoel en traphekje zijn aanwezig. Net als luxe boxsprings, een wasmachine en een droger. Hier wil je nooit meer weg.

More content below the advertising

 

2. ’t Eibernest

Geen massaal toerisme, maar een gezellig, kleinschalig vakantiepark met slechts zeven woningen. Het beschutte parkje bevindt zich aan de rand van Texels noordelijkste plaatsje De Cocksdorp, vlak bij de duinen en het strand, de vuurtoren en het wad. De huisjes hebben vloerverwarming, een smart-tv, WiFi en luxe inloopdouche. Ook leuk: als welkomstgeschenk krijgen gasten een mandje scharreleieren van de vriendelijke eigenaren.

 

Lees ook
Dit is er allemaal te doen met kinderen op Texel >

 

3. Blommenzee

Dit piekfijne huisje (geschikt voor 7 personen) ligt midden in het bos, tussen Den Burg en De Koog in. Fantastisch pluspunt: de heerlijke veranda, waar het fijn soezen, lezen en eten is. Verzamel hout in het bos om ’s avonds een vuurtje te stoken en maak lange fietstochten in de mooie omgeving. De grote tuin is compleet omheind, dus perfect voor gezinnen met kleine kinderen en/of honden.

 

4. Noordende

Zoek je liever wat meer reuring om je heen? Dan is dit huisje (perfect voor vier personen) helemaal geschikt voor jullie. Dit authentieke huisje ligt in het hart van het gezellige plaatsje De Cocksdorp. De bedden zijn netjes opgemaakt, er is een vaatwasser en een ruime, afgesloten achtertuin. Er zitten lekkere restaurantjes in de straat en de supermarkt zit om de hoek. Kortom: heerlijk vakantievieren tussen de lokale eilandbewoners. Tip: sta ’s morgens op tijd op en loop een paar stappen richting de waddendijk om daar van de zonsopkomst te genieten.

 

5. Antje Buur

Dit huisje – een voormalige visserswoning – ademt geschiedenis uit. Het optrekje is vernoemd naar Antje Kuyper, die meer dan 50 jaar het huisje heeft bewoond (buur is het Texelse woord voor buurvrouw). Het huisje is volledig gerenoveerd in oude stijl en ligt in het oude centrum van Oudeschild, met prachtig gerestaureerde geveltjes direct aan de Waddenzeedijk. Een supermarkt is dichtbij, net als de vissershaven. De huidige eigenaar belooft: bij een gunstige wind kun je in je bed de zee horen ruisen.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >