allerleukste huisjes Texel
Beeld: Unsplash

Weidse uitzichten, rust, fantastische zonondergangen en metersbrede stranden. Wat is het eilandleven toch heerlijk. Daarbij hoort ook een fijn onderkomen. Dit zijn de leukste vakantiehuisjes op Texel.

1. Het Hooi

vakantiehuis texel

Een nieuw huisje met alles erop en eraan, in Texelse stijl gebouwd. Het uitzicht over de landerijen  is fe-no-me-naal. Op het terrein vind je een speeltuin, kippen, konijnen, koeien, paarden en natuurlijk de befaamde Texelse schapen om te aaien en te voeren. Er is aan kleine kinderen gedacht: ledikant, kinderstoel en traphekje zijn aanwezig. Net als luxe boxsprings, een wasmachine en een droger. Hier wil je nooit meer weg.


 

2. ’t Eibernest

vakantiehuis texel

Geen massaal toerisme, maar een gezellig, kleinschalig vakantiepark met slechts zeven woningen.  Het beschutte parkje bevindt zich aan de rand van Texels noordelijkste plaatsje De Cocksdorp, vlak bij de duinen en het strand, de vuurtoren en het wad. De huisjes hebben vloerverwarming, een smart-tv, WiFi en luxe inloopdouche. Ook leuk: als welkomstgeschenk krijgen gasten een mandje scharreleieren van de vriendelijke eigenaren.

 

Lees ook
Dit is er allemaal te doen met kinderen op Texel >

 

3. Blommenzee

vakantiehuisje texel

Dit piekfijne huisje (geschikt voor 7 personen) ligt midden in het bos, tussen Den Burg en De Koog in. Fantastisch pluspunt: de heerlijke veranda, waar het fijn soezen, lezen en eten is. Verzamel hout in het bos om ’s avonds een vuurtje te stoken en maak lange fietstochten in de mooie omgeving. De grote tuin is compleet omheind, dus perfect voor gezinnen met kleine kinderen en/of honden.

 

4. Noordende

vakantiehuisje texel

Zoek je liever wat meer reuring om je heen? Dan is dit huisje (perfect voor vier personen) helemaal geschikt voor jullie. Dit authentieke huisje ligt in het hart van het gezellige plaatsje De Cocksdorp. De bedden zijn netjes opgemaakt, er is een vaatwasser en een ruime, afgesloten achtertuin. Er zitten lekkere restaurantjes in de straat en de supermarkt zit om de hoek. Kortom: heerlijk vakantievieren tussen de lokale eilandbewoners. Tip: sta ’s morgens op tijd op en loop een paar stappen richting de waddendijk om daar van de zonsopkomst te genieten.

 

5. Antje Buur

vakantiehuisje texel

Dit huisje – een voormalige visserswoning – ademt geschiedenis uit. Het optrekje is vernoemd naar Antje Kuyper, die meer dan 50 jaar het huisje heeft bewoond (buur is het Texelse woord voor buurvrouw). Het huisje is volledig gerenoveerd in oude stijl en ligt in het oude centrum van Oudeschild, met prachtig gerestaureerde geveltjes direct aan de Waddenzeedijk. Een supermarkt is dichtbij, net als de vissershaven. De huidige eigenaar belooft: bij een gunstige wind kun je in je bed de zee horen ruisen.

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

kinderboekenweek activiteiten
Beeld: Unsplash

Hoera, het is weer bijna Kinderboekenweek. Dat betekent dat er in de boekhandel weer een leuk Kinderboekenweekgeschenk klaarligt en dat er veel leuke dingen te doen zijn rondom deze week. Lees mee!

Wat is de Kinderboekenweek?            

De allereerste Kinderboekenweek was in 1955. Deze week vindt elk jaar begin oktober plaats en duurt tien dagen (de naam is dus een beetje misleidend). Dit jaar is het van 3 t/m 14 oktober. Tijdens de Kinderboekenweek wordt er extra aandacht besteed aan het kinderboek. Elk jaar wordt er aan kinderboekenauteur gevraagd om het Kinderboekenweekgeschenk te schrijven. Bij de boekwinkels die meedoen met de Kinderboekenweek krijg je bij besteding van tien euro het Kinderboekenweekgeschenk gratis.
 

Lees ook
KIND: 6x de leukste kinderboeken >

 

Het thema van dit jaar

Elk jaar heeft de Kinderboekenweek een thema. Dit jaar is dat thema ‘vriendschap’, met als motto: ‘Kom erbij!’ Het kinderboekenweekgeschenk werd geschreven door Jozua Douglas en heet ‘De eilandenruzie’. Het verhaal gaat over twee kinderen die vriendschap sluiten met de zoon van hun vaders grootste vijand.
 

De activiteiten

Rondom de Kinderboekenweek worden er vaak op basisscholen diverse activiteiten georganiseerd, voor docenten zijn dan ook speciale lespakketten beschikbaar. Dikke kans dus dat jouw kroost hier op school iets mee gaat doen. Ook is er een speciale kindertheatervoorstelling gemaakt voor de Kinderboekenweek: ‘Kom erbij! De vriendschap voorbij’, over de vriendschap tussen de clowns Kolder en Kwast.

Ook leuk: Kinderen voor Kinderen heeft ter ere van de Kinderboekenweek een nummer opgenomen met de titel: ‘Kom erbij’. Via onderstaand filmpje legt een zangcoach uit hoe je kids dit nummer kunnen instuderen.
 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

de-leukste-natuurspeeltuinen-voor-kinderen

Fris of niet, altijd fijn om lekker de deur uit te gaan met je kind. Dit lijstje met leuke natuurspeeltuin kan je hier vast goed bij gebruiken.

De Meinweg - Herkenbosch

De leukste natuurspeeltuinen

Speel apenkooi tussen de bomen of balanceer over de touwbruggen en vlonders die tussen de bomen hangen. Of speel verstoppertje achter de takken, kan natuurlijk ook. Is je kind dol op water? Onderaan de heuvel staat een waterpomp.

 

Biesbosch MuseumEiland - Werkendam

Polders, dijken en stromen kom je tegen bij kinderspeelplaats ‘Biesbosch Beleving’. Elke 45 minuten verandert de waterstand van ‘extreem laag’ naar ‘extreem hoog’. Ook geschikt voor kinderfeestjes of om wat te eten.

 

Zuiderzee Speeltuin - Almere

De leukste natuurspeeltuinen

Eilandjes, een trekvlot, een half gezonken schip om in te klimmen en klauteren, een zandspeelplek en waterpret om af te koelen. En dan nagenieten en pannenkoeken eten op het terras.

 

Lees ook
Prachtfoto's: buitenspelende kinderen in de zomer >

 

Zandbos - Deurne

Naast spelen in een natuurlijke omgeving, kunnen kinderen met de zandtafel aan de gang, hutten bouwen, klimmen op de toestellen en zich vermaken op de zand- en waterspeelplaats. Voor jonge kinderen is er een speciaal Peuterpad, voor de oudere jeugd is er een grote Vikingschommel.

 

De Natureluur - Amsterdam

De leukste natuurspeeltuinen

Ook hier kan je kind van alles over de natuur ontdekken. Een (verjaardags)feestje vieren is mogelijk en in vakanties hebben ze extra activiteiten. Tip: trek oude kleding aan, want schoon blijven is er niet bij. 

 

Speelterrein Tiengemeten - eiland Tiengemeten

Hier vind je negen voetbalvelden vol blubber, bomen en beekjes. Voor de allerkleinsten is er een ukkie-eiland en schilpadfontein. Leuk extraatje: je moet de pont pakken om er te kunnen komen.

 

Hoppies Natuurspeeltuin - Ammerzoden

De leukste natuurspeeltuinen

Ooit begonnen als maïsdoolhof, maar er is nu zoveel meer. Kinderen vermaken volop met water, zand en groen terwijl jij op het grasveld je kleed uitslaat.

 

Landgoed De Bonte Belevenis - Texel

Meer dan alleen een natuurspeeltuin, want je vindt hier ook een bloemenpluktuin, speeltuin, dierenweide en een blotevoetenpad. Je weet dus zeker dat je de hele dag zoet bent.

 

Kreekbos - Wognum

De leukste natuurspeeltuinen

Naast de nieuwbouwwijken is een speelplaats aangelegd waar kinderen prima kunnen spelen in de natuur. Alle toestellen zijn gemaakt van hout. Ook is er een waterpomp, glijbaan en tokkelbaan.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >