leukste blotevoetenpaden
Beeld: Unsplash

Hoppa, uit met die slippers of schoenen en lekker met je blote kakkies de natuur is. Zonder schoeisel lopen schijnt stress te verminderen en reuze gezond te zijn. En je kinderen vinden het ook hartstikke lollig, op blote voeten door de modder rennen. Dit zijn de leukste blotevoetenpaden. 

Christoffelhoeve - Elsendorp, Noord-Brabant

Ga lekker los op dit pad met zandheuvels, steile hellingen, waterpartijen, grind en een hangbrug. De route is 2 kilometer lang en geschikt voor alle leeftijden (onder begeleiding van een volwassene uiteraard). Het pad begint bij de Christoffelhoeve, waar je ook kunt boerengolfen of klootschieten. Of boek een overnachting in een van de trekkershutten.

Article continues after the ad

 

Toon Kortooms Park - Deurne, Noord-Brabant

Uitkijktorens, hangmatten, bankjes, tunnels en hutten genoeg op deze route die vooral bestaat uit bospaden en gemaaide graspaden (dus ook geschikt voor buggy’s, als je kind ineens te moe is om ook nog maar een stap te zetten). De tocht duurt ongeveer 1,5 uur.

 

Hof van Twello - Twello, Gelderland

Een van de bekendste blotevoetenpaden des lands, en met reden: dit blotevoetenpad heeft werkelijk álles: gras, modder, een leemkuil, boomstammen, een ondiepe gracht om het tropisch eiland, een glijbaan en een moeras. En o ja, ook nog een yogaweide. De kaart van het bijbehorende restaurant is trouwens ook fijn: huisgemaakte appel-karameltaart, anyone?

 

Blote Voeten Park Brunssum - Brunssum, Limburg

Sportievelingen opgelet! Hier vind je hindernisbanen over de vijver, evenwichtsbalken, een modderbad, ondergrondse schuilhutten en een doolhof. En alles zonder patta’s, uiteraard. Honden zijn trouwens niet toegestaan, en da's ergens wel logisch. Je moet er toch niet aan denken dat je plots in een dampende drol stapt, toch?

 

Blote voeten zeebodempad - Kraggenburg, Flevoland

Leuk feitje: je loopt hier over de bodem van de voormalige Zuiderzee. Het wandelpad is zo’n 2,5 km lang en begint met een voetenbad: een koudwaterbassin gevuld met bronwater, opgepompt uit de diepte van de voormalige zeebodem. Onderweg loop je over verschillende soorten grond en langs prachtige bloemenvelden.

 

Lees ook
9x verrassend leuke buitenspelletjes >

 

Gouwe voeten - Bovenkarspel, Noord-Holland

Een pad met een educatief karakter. De route leidt langs tarwe, fruit, groente, kruiden en hooiland, zodat kinderen leren waar ons eten eigenlijk vandaan komt. Ook een werkelijk briljante toevoeging: in het kreupelbos staat een schreeuwhuisje, waar kinderen ongeremd zo hard mogen schreeuwen als ze willen. Waar kan dat nou nog? (Want: thuis liever niet.) Ook is er een vogelvijver, wilgenbos en windmolen.

 

Natuurkwartier - Nieuwegein, Utrecht

Is jouw peuter of kleuter nog geen lange wandelingen gewend (of gewoon aartslui)? Deze route duurt maar een half uurtje, en is dus ook geschikt voor kleine kinderen. Het parcours leidt over zacht gras, mos, fijn zand grind, grote keien, houtsnippers, houtstronken en dikke takken. De modderpaden en brug maken het lekker speels.

 

Blotevoetenpad Opende - Opende, Groningen

Dwars door de Groningse natuur gaat dit Blôde Fuottenpaad. Er is zand, water, gras en een modderdoolhof waar je lekker vies kunt worden. Zijn jullie helemaal uitgeteld van deze schoenloze inspanningen? Goed nieuws: er zijn hangmatten om in bij te komen van de tocht.

 

Avonturenboerderij Molenwaard - Groot-Ammers, Zuid-Holland

Loop over zand, gras en stenen op dit kleine maar fijne blotevoetenpad. Er is ook een voelbord, voor kids die liever hun schoenen aanhouden. En er is nog meer te beleven op deze boerderij: kinderen kunnen er dieren knuffelen, bootje varen, een koe melken en verdwalen in het wilgendoolhof. Ook leuk: elke maand heeft een thema en er zijn shows van tv-idolen Fien & Teun. 

 

Blote voetenpad Boerderijrecreatie - Delfstrahuizen, Friesland

Met je blote voeten door een natuurgebied lopen waar koeien grazen? Hier kan het. De extra opties zijn helemaal leuk: een informatiekaart met vogels en weidebloemen, een modderbad, koeknuffelen en klompengolf.

 

 

 

Nog meer uittips?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >