Deze eropuit-tips zijn ideaal voor kinderen met én zonder handicap

01.07.2023 23:13
zomeruitjes theater fietsen speeltuin met zonder beperking handicap Beeld: Getty Images

Ga genieten en ervaren bij deze toffe uitjes voor iedereen die nét iets meer rust of ruimte nodig heeft. Kidsproofplus.nl verzamelde de beste toegankelijke uitjes voor kinderen.

Absurd spektakel

Poppy komt tijdens een vakantie met haar ouders in een absurdistische wereld terecht. De voorstelling POPPY is een waar muzikaal spektakel in het theater van Vis à Vis naast het Almeerderstrand. Op 23 juli is deze voorstelling ook nog eens met live audiodescriptie. Zo krijgen bezoekers die blind of slechtziend zijn, alles mee van deze theaterbeleving.

Wereld vol Wonderen

De Efteling is een wonder rijker. Hier vind je speelbos ‘Nest!’ waar kinderen samen kunnen spelen. Perfect voor de kleintjes die nog niet in de grote achtbaan mogen, maar ook voor kinderen met een handicap. Zo vind je in dit inclusieve speelbos een rolstoelglijbaan, verhoogde zandbakken en prikkelarme plekken.

Op wielen

De keuze is reuze: een driewieler, elektrische fiets, tandem, fiets met lage instap of speciale rolstoelfiets. Hoe fijn, dat al deze fietsen te huur zijn om lekker mee over de Hoge Veluwe te rollen. Als wandeling raden we de belevingsroute en het landschappenpad aan, met veel – rolstoeltoegankelijke – picknickplekken.

Meer gave uitjes die ook voor kinderen met een handicap of een extra zorgbehoefte goed toegankelijk zijn, vind je op Kidsproofplus.nl