Een weekend naar Parijs met je kinderen: dít kun je allemaal doen

23.03.2021 08:42
weekend Parijs met kinderen

Als het maar even kan, gaat Wendie Hagen naar Parijs. Met of zonder kinderen, maakt niet uit. “Drie uur in de trein, bagage dumpen, terrasje pikken. Gelukkiger kun je me niet maken.”

Zien

Mam, we gaan doodskoppen kijken

Les Catacombes de Paris, dat is een twaalf kilometer lange ondergrondse gang waar de botten van Fransen liggen. Je loopt drie kwartier door gangen die in de achttiende en negentiende eeuw werden gevuld met skeletten, omdat er geen plaats meer was op de kerkhoven van Parijs. Je kunt in theorie de botten aanraken, er zit geen glas voor.

​​​​​​catacombes.paris.fr

De bedden staan er nog 

Het boekwinkeltje Shakespeare and Company tegenover de Notre Dame werd gerund door George Whitman. Hij opende het in 1951 om een schrijf- en slaapplek te bieden aan schrijvers die geen dak boven hun hoofd hadden. De bedden en bureautjes staan er nog steeds.

shakespeareandcompany.com

 

Beesten & planten

In de botanische tuin Le Jardin des Plantes kun je fijn rondwandelen, er is een dierentuin en ook het museum met opgezette dieren is echt een aanrader.

jardindesplantes.net

 

Speciale winkel

La Maison Deyrolle is zo’n winkel waar de kinderen en ik gek op zijn. De zaak bestaat al sinds 1831 en is gevuld met opgezette dieren. Als je binnenkomt, denk je dat je in de verkeerde winkel bent, maar loop de trap op en je kijkt je ogen uit.

deyrolle.com

 

Doen

Pik een fiets op

Met de fiets door Parijs is het leukste wat er is; er staan overal fietsen die je met je creditcard kunt huren. Je kunt ze overal in de stad weer neerzetten. Ideaal. Download de app en check waar de fietsstations zijn.

velib-metropole.fr

 

Aan de Seine ligt een strand

Google Paris Plages en je vindt waar in Parijs de oevers van de Seine zijn omgetoverd tot een echt strand met ligstoelen, parasols en palmbomen. Er is muziek, lekker eten en je kinderen kunnen er trampoline springen, ukelele leren spelen en nog veel meer leuke dingen doen.

Spelen in het park

In de Jardin du Luxembourg vind je een speeltuin, er zijn poppenkastvoorstellingen en je kind kan er op een pony rijden of met een op afstand bedienbaar bootje over de vijver varen. De ingang van het park vind je op de hoek Panthéon/Boulevard Saint-Germain.

 

Waterbus

Als je geen zin hebt kilometers te lopen en toch wat van de stad wilt zien, is de rondvaartboot een goed idee. Ook als het regent. De BatoBus komt langs bijna alle belangrijke plekken: Eiffeltoren, Notre Dame, Jardin des Plantes, Champs Elysées, het Louvre en ga zo maar door. Je mag in- en uitstappen waar je maar wilt.

​​​​​​batobus.com

Lees ook

Met de auto op vakantie in Europa? Hier moet je op letten >

 

Eten

Gestolen glas

In een doodlopend straatje dat je zo voorbijloopt, vind je Le Verre Volé – Frans voor ‘het gestolen glas’. Daar kun je fantastisch lunchen en dineren en heerlijke wijn drinken.

leverrevole.fr

 

Daar aten de clowns

De Clown Bar is het restaurant naast het wintercircus waar vroeger altijd het circuspersoneel kwam eten. Niet per se voor kinderen, maar het eten is zo goed dat ik het toch noem. Het adres is 114 rue Amelot, 75011 Paris, +33 1 43 55 87 35.

clown-bar-paris.com

 

Slapen

Aardige mensen

Hotel Crayon is me aangeraden door vrienden die er vaak met hun kinderen logeren. Elke kamer is anders ingericht, heerlijke bedden en aardige mensen die het runnen.

hotelcrayon.com

 

Typisch Parijs

Romantisch én modern is hotel Paradis. Het ligt in een typisch Parijse straat, vlak bij de grote boulevards. Op de zesde etage is een suite met een fantastisch uitzicht over de daken van Parijs. En met de metro ben je zo bij de Notre Dame, in de gezellige wijk Saint-Germain of in Montmartre.

hotelparadisparis.com

Met z’n allen op één kamer

Verstopt tussen Place des Vosgues en Place de la Bastille, vlak bij de Marais, ligt Hotel Original. Iedere ruimte, elk hoekje, iedere kamer is weer anders. Je kunt er ook een familiekamer boeken, waar je gezellig met het hele gezin kunt slapen.

hoteloriginalparis.com

 

Dit reisverhaal heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

 

Meer reisverhalen? Volg ons op Facebook.