Dít zijn fijne wandelroutes in de provincie Overijssel

16.03.2021 13:02
wandelroutes Overijssel Beeld: Getty Images

Van eeuwenoude bergen tot leerzame bomen: de provincie Overijssel heeft een aantal leuke en interessante wandelingen voor het hele gezin.

De tocht van OERRR

De benen strekken en ondertussen wat wijzer worden van alles wat je onderweg tegenkomt: deze wandeling van Natuurmonumenten is speciaal opgezet voor kinderen. Volg de OERRR-pijlen terwijl je onderweg tips krijgt om in bomen te klimmen, hutten te bouwen en te speuren naar (sporen van) dieren.

De wandeling is twee kilometer lang, hier vind je meer info.

 

Wandelroute Speelbospad

Zoek je een wandeling waarbij je kind zich op echte klimtoestellen kan uitleven, dan is dit een aanrader. De speelbosroute is eveneens twee kilometer lang en staat vol uitdagende speelobjecten. Gezaagde eekhoorns wijzen de weg en die met een gekleurde staart geven je kind een opdracht.

De route gaat overigens over geasfalteerde en half verharde paden, dus ook prima te doen met de kinderwagen.

Hier lees je er meer over.
 

Lees ook:
De mooiste strandwandelingen op een rij >

 

Waterpark Lankheet

Door de bossen, langs de weilanden en over heidevelden: deze route over het eeuwenoude landgoed Het Lankheet is lekker gevarieerd. Hij is zo’n negen kilometer lang, dus geschikt voor wat oudere kinderen (looptijd ca. vier uur).

Onderweg kom je ook langs het Waterpark, waar je kind bij de Kidney Pools over het water kan springen van de ene naar de andere grote steen. Vergeet ook niet een blik te werpen op het landgoed vanaf de uitkijktoren.

Meer info vind je hier.

 

Twee bergen

Bergen in Overijssel? Jawel: de Lemelerberg (66 meter) en Archemerberg (78 meter) zijn te vinden in het Vechtdal en ontstonden in de voorlaatste ijstijd, maar liefst 150.000 jaar geleden. Ze bieden een prachtig uitzicht over de omgeving en met mooi weer kun je vanaf de Archemerberg zelfs Zwolle zien liggen. 

Klik hier voor de route.

 

Keltische bomenroute

Niet alleen je sterrenbeeld zegt iets over je karakter, ook bomen doen dat. In de Keltische astrologie bepaalt je geboortedatum namelijk je levensboom- of struik. 
Tijdens deze wandeling ga je op zoek naar ‘jouw’ boom en wat die over je zegt. Ben je bijvoorbeeld geboren in oktober, dan ben je een klimop en heb je een uitstekend uithoudingsvermogen.

De precieze route vind je hier.

Bron: ANWB, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten

 

 

Nog meer tips voor fijne uitjes met het gezin?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >