Dit zijn de mooiste tulpenvelden die je dit voorjaar moet zien

03.02.2020 11:41
tulpenvelden Beeld: Shutterstock

Bloembollenvelden alleen voor toeristen? Welnee, je kind kijkt vanaf de fiets ook z’n ogen uit tussen al die kleurrijke velden. Wij zetten de mooiste tulpenvelden op een rij die je dit voorjaar niet mag missen.

Wanneer bloeien de tulpen?

Wil je de tulpenvelden bezoeken waar ons land in het voorjaar wereldwijd bekend om staat, dan kun je dit het beste in de tweede helft van april doen. De tulpen staan er dan op z’n mooist bij. Ga je in mei en is het behoorlijk warm, dan kan het zijn dat de tulpen alweer zijn gaan hangen.

 

Hoe bezoek je de velden?

Het is een schitterend gezicht, die velden met duizenden gekleurde tulpen. Maar hoe kun je die het beste bezoeken? Bij veel velden kun je lastig komen en je mag zeker niet tussen de bloemen door lopen om foto’s te maken. Hier een aantal slimme tips:

 

  • Per fiets

Gelukkig bestaan er allerlei mooie fietsroutes die langs de bollenvelden gaan, zodat je de bloemen van dichtbij kunt zien. Check bijvoorbeeld deze fietstocht in de omgeving van Teylingen, vlak boven Leiden. Je rijdt dan niet alleen langs de tulpen, ook allerlei molens komen onderweg voorbij. Extra leuk: combineer een stukje van deze fietstocht met een bezoek aan het wereldberoemde bloemencorso, dat dit jaar plaatsvindt op 24, 25 en 26 april.

 

  • Per huifkar

Van 10 april t/m 2 mei kun je met de BloembollenBoemel: een leuke, overdekte huifkar die je in vijf kwartier langs de mooiste bloembollen rijdt. Onderweg vertelt de gids wat de bollenteelt zo uniek maakt en naderhand kun je perfect foto’s maken. De huifkar rijdt drie keer per dag, check hier hoe je moet reserveren.

De huifkartocht begint en eindigt bij Land van Fluwel, waar trouwens een leuke speeltuin is voor kinderen én een uitkijktoren, die je een prachtig uitzicht van bovenaf geeft over alle gekleurde velden.

 

  • Per boot

Grote kans dat je één van de weinige Nederlanders aan boord bent, maar een bootochtje bij De Keukenhof is wel heel leuk om te doen. Je vaart in drie kwartier namelijk dwars door de bollenvelden. Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis – klik hier voor meer info.

 

Lees ook:

Gek op bloemen? Dan moeten deze landen op je bucketlist > 

 

Wat zijn de mooiste velden?

Er zijn een aantal bloembollenvelden die je dit voorjaar niet mag missen. Wij zetten ze voor je op een rij:

 

  • Kop van Noord-Holland

Tussen het dorp Burgervlotbrug aan de N9 en Den Helder, ligt het grootste aaneengeschakelde bloembollengebied van ons land: wel 20 kilometer lang. Vooral in de dorpjes Breezand en Anna Paulowna word je ondergedompeld in de tulpen, narcissen en hyacinten.

 

  • Flevo- & Noordoostpolder

Ben je vooral gek op tulpen, dan moet je vlak onder het IJsselmeer zijn. Hier zijn ze namelijk gespecialiseerd in tulpen en vind je er velden vol van.

 

  • West-Friesland

Hier hebben we het dus niet over Friesland, maar over de regio rondom Hoorn, Enkhuizen en Schagen. Ben je daar toevallig in de buurt, dan kun je er verspreid ook een aantal mooie, bloeiende tulpenvelden zien.

 

  • Lisse

Zeg je bollenvelden, dan zeg je Lisse. Houd er wel rekening mee dat je hier lang niet de enige bent die de tulpen en hyacinten komt bewonderen. De wegen rondom Lisse staan ieder voorjaar vast met touringcars door de vele toeristen die afkomen op De Keukenhof.

Wil je De Keukenhof zelf ook bezoeken, ga dan vroeg. Je kunt er meer dan 800 verschillende tulpen zien en allerlei fraaie bloemenshows. Voor kinderen is er een gratis speurtocht, een kinderboerderij, doolhof en speeltuin. 

Dit jaar is De Keukenhof geopend van 21 maart t/m 10 mei.

 

Bron: Fluwel & Keukenhof

 

 

Op de hoogte blijven van meer leuke uitjes? Volg ons op Facebook en Instagram.