Dit zijn de leukste accommodaties voor een wintersport met kinderen

20.12.2019 13:41
wintersport ski Beeld: Shutterstock

Ben je van plan naar de sneeuw te gaan deze winter en zoek je nog een leuke accommodatie? Van basic tot heerlijke luxe: dit zijn de mogelijkheden. 

Niets leuker dan de berg afsuizen op de ski’s of op een sleetje en daarna lekker relaxen in een heerlijk hotel of je eigen appartement. Of wordt het een luxe chalet of een basic, maar goed onderhouden camping? De keuze is reuze, of je nou kiest voor de Oostenrijkse Alpen, buurland Zwitserland of op wintersport gaat in Frankrijk of Italië.

Met hulp van deze sites kun je eenvoudig een fijne accommodatie vinden die goed bij je gezin past:

 

Luxe chalet

Ben je op zoek naar heerlijk comfort, dan is het het overwegen waard om voor een chalet te kiezen. Ook trouwens heel praktisch als je met een grote groep op wintersport gaat, want er zijn chalets te huur voor 2 tot wel 50 personen.

Zoek eenvoudig in jouw skigebied naar een fijn huis dat van alle gemakken is voorzien; dichtbij de piste of juist wat rustiger gelegen.

 

Hotel

Geen zin om zelf te koken als je een dag op de piste bent geweest? Kies dan voor een fijn hotel waar je na een warme douche gewoon lekker kunt aanschuiven voor een diner. Vaak betaal je maar een paar euro extra per nacht voor half pension en zo eet je ook iedere avond iets anders (en voor de kinderen kun je natuurlijk altijd iets makkelijks bestellen).

Laat je adviseren door je reisorganisatie of zoek zelf een goed hotel uit via bijvoorbeeld Booking.com of Expedia.nl.

 

Lees ook:
11x kindvriendelijke wintersportgebieden >

 

Airbnb

Wintersport is al duur genoeg. Dus wie aan z’n verblijf niet teveel geld kwijt wil zijn, kiest voor Airbnb. Je verblijft in een woning van één van de locals en een fijne bijkomstigheid is dat die bewoners je haarfijn kunnen uitleggen waar je de lekkerste restaurants en mooiste plekjes in het gebied kunt vinden.

 

Camping

Ben je gek op kamperen en wil je ook in je eigen caravan slapen tijdens de wintersport? Er zijn genoeg leuke campings te vinden in de skigebieden. Ook hier is er keuze tussen de wat eenvoudigere plekken en luxere campings, waarbij je ook gebruik kunt maken van bijvoorbeeld een overdekt zwembad, wellness en een fitness-studio. Handig: kies een camping dichtbij de halte van de skibus.

 

Meer tips? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >