Dit zijn de beste stranden voor een vakantie in augustus

28.03.2018 07:24
beste-stranden-vakantie-in-augustus

Niets vervelender dan hutje mutje op het strand liggen in het hoogseizoen. Dus pakken jij en je gezin de biezen in augustus? Denk dan eens aan deze prachtstranden – een keer iets anders dan de Spaanse Costa’s.

Geselecteerd door reiszoekmachine Skyscanner.

 

Corsica, Frankrijk

Ligt op zo’n 90 kilometer van de Italiaanse kust en door de intieme, zanderige baaien en mooie blauwe zee, dennenbossen en ruige bergen ben je direct verkocht. In augustus vind je hier zeetemperaturen van rond de 25°C en, dankzij de Franse zomervakantie, een feestelijke vakantiesfeer. Maar loeidruk hoeft het niet te zijn, want je hebt genoeg keus: van Bonifacio in het diepe zuiden, met z’n middeleeuwse huizen die balanceren op de rand van witte kliffen tot de Rivièra-chic van Ajaccio in het westen.

Mis, verderop aan de westkust, vooral niet de buitenaardse rotsformaties van Les Calanches, die rood gloeien in de zon. Porto-Vecchio in het oosten is de oudste kustplaats van eiland, met perfecte stranden voor overdag en ’s avonds veel goede restaurants om uit te kiezen.

 

Lees ook
Dit zijn de mooiste stranden van Nederland >

 

Zwarte Zee kust, Bulgarije

Een prachtige blauwe zee, lekker warm (ongeveer 29°C in augustus) en zanderig. Varna is een van de bekendste badplaatsen, want hier kun je tig verschillende boottochten maken en kinderen kunnen aan watersport doen. Varna is ook een ideale basis van waaruit je de rest van de kust ontdekt: een half uur rijden richting het noorden brengt je bij Golden Sands. En na anderhalf uur rijden richting het zuiden beland je in Irakli, met een van de laatste overgebleven ongerepte stranden inclusief prachtige lagune. Voor natuur reis je tot dichtbij de Turkse grens naar het Strandzha Nature Park, met lange, lege kuststroken, een afwisselende vegetatie en wilde dieren.

 

Kauai, Hawaii

Je hebt dit misschien gezien in films (van Jurassic Park tot The Descendants) maar de Garden Isle is een van Hawaii’s minst bezochte eilanden: een tropisch, groen paradijs met mooie stranden, watervallen, vruchtbare valleien en een regenwoud dat op de een of andere manier onaangetast is gebleven. En als je in augustus gaat, vermijd je regen en het toeristische seizoen van de winter.

Waar je verder moet zijn? Ga naar de kust in het noorden of volg de highway in westelijke richting naar de legendarische kustlijn van de Na Pali Coast, met rotsen die duizend meter de hoogte in gaan en waar je tropische vissen kunt zien. Eindig de dag in het Polihale State Park op het meest westelijke puntje van het eiland en zie de zon ondergaan op de kliffen. Paradijselijker krijg je het niet.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >