Dit mag je niet missen als je met je kinderen in Kroatië bent

04.05.2018 09:29
tips-vakantie-kroatie-met-kinderen

Je zit slechts twee uur in het vliegtuig, weet zeker dat de zon schijnt en hebt er de mooiste stranden, water- en attractieparken – Kroatië met kinderen is heerlijk. En als je toch gaat, zet dan meteen onderstaande plekken op je lijst.

Eilandhoppen

De eilanden van Kroatië zijn verbluffend. De vier grootste zijn makkelijk met veerboten te bereiken en zorgen voor een leuke invulling van een dag of meerdere dagen. Cres, Losinj, Krk en Rab mag je dus absoluut niet overslaan. In Losinj kun je dolfijnen spotten in het dolfijnenreservaat en Cres staat bekend om de goede familiecampings.

 

Dagje hoofdstad

Moet je wel in de buurt zitten, maar Zagreb is zeker de moeite waard. Vooral in juli als het Folkfestival in de stad is en vanuit de hele wereld dansgroepen te bewonderen zijn. De dierentuin in Zagreb ligt in het unieke Maksimir Park, dat meer dan 200 jaar oud is. Verder zijn er maar liefst 44 musea. 

 

Poreč

Een gigantisch golfzwembad en verschillende (snelle) attracties: vooral voor oudere kinderen is Aquapark Istralandia in Nova Vas (Poreč) fantastisch. Maar het is meer dan alleen een zwembad, want er zijn speeltuinen én er worden verschillende workshops, sport- en danslessen gegeven. Ook Dinopark Funtana vind je in Poreč. Dit is een themapark waar je allerlei soorten dinosaurussen ziet en verschillende shows worden gegeven. Kinderen kunnen er op dino’s zitten, op pony’s rijden en zelfs bij de McDino’s heerlijke dinonuggets eten. 

 

Rovinj

Met strakblauw water, een gezellig centrum en relaxte sfeer is dit een droombestemming. Waterratten kunnen zich helemaal uitleven (ga bijvoorbeeld kajakken of op een bananenboot) of doe eens gek en pak de boot naar Venetië – wordt ook veel gedaan.

 

Sibenik

Een mooie stad in Noord-Dalmatië, die door zijn ligging aan de Adriatische Zee een perfect uitgangspunt is voor een leuke familievakantie. Stap bijvoorbeeld op de boot voor een dagtrip naar de eilanden van de Sibenik Archipel, bewonder de watervallen in het Nationaal Park Krka of neem een kijkje in de Sint Jacobuskathedraal. Deze kathedraal is zo mooi dat hij sinds 2000 op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat.
 

Meer tips voor Kroatië met kinderen vind je hier.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >