In samenwerking met Kek Mama

Dit kun je tijdens de herfstvakantie doen in Zuid-Denemarken met kinderen

29.08.2019 11:16

De herfst in Denemarken is werkelijk prachtig; gekleurde bladeren in het bos, uitwaaien met het gezin langs de lange, brede zandstranden of eropuit naar LEGOLAND of een echt Vikingdorp.

Voordelig en dichtbij

Wil je eropuit in de herfstvakantie? Dan is Zuid-Denemarken een aanrader. Hier is van alles te beleven en te zien in deze periode. Fijn detail: het is dan grotendeels laagseizoen in Denemarken en dus voordeliger ten opzichte van Nederland. Zuid-Denemarken is lekker dichtbij, wat ideaal is met kinderen. In 595 kilometer rij je vanaf Utrecht tot aan de Deense grens. Zo kan de vakantie snel beginnen.

Eropuit met het hele gezin

Fotograaf: Niclas Jessen

Zuid-Denemarken wordt niet voor niets ook wel dé vakantiebestemming voor kinderen genoemd. Er is zoveel te doen. Op safari tussen de wilde dieren in Safaripark Givskud Zoo, de ontelbare steentjes LEGO (en spannende attracties) in LEGOLAND en LEGO House, maar ook de natuur (een explosie van kleur in de herfst) zorgen voor genoeg creativiteit. Geniet daarnaast van een wandeling langs de prachtige brede zandstranden, dwaal rond in en rondom de betoverende kastelen en ga op ontdekkingstocht door de historische Vikingdorpen.

 

Slenteren en smullen

Als oudste stad van Denemarken is Ribe een van de must-sees van West-Jutland. De kleurrijke straatjes staan vol prachtig bewaard gebleven gebouwen. De For Frue Kirke stamt uit de 12de eeuw en ook het stadhuis gaat al een jaartje of 500 mee. Struin lekker door de straatjes in dit bijzondere centrum en haal een echt lekker én beroemd Deens ijsje (fijn: de bollen zijn enorm) met verse wafel bij Ribe Isvaflen.

 

Als een heuse viking

Fotograaf: Ribe VinkingeCenter

Altijd al willen weten hoe een echt Vikingdorp eruit heeft gezien? Dan mag je het Ribe Vikingecenter zeker niet missen. Het populaire openluchtmuseum is te gek voor kinderen: ze mogen boogschieten, een eigen munt slaan en hun spierballen testen. Het is de laatste laren uitgebouwd tot een complete stad met prachtig nagebouwde hoeves, kerken en pleinen. En als je toch bezig bent, bezoek dan ook gelijk de Jelling Steen (UNESCO Werelderfgoed) en de mysterieuze Vikinggraven op Funen. 

Krijg je zin, maar heb je al een herfstvakantie geboekt? Geeft niks. Ook de meivakantie is zeer geschikt voor een trip naar Zuid-Denemarken. Ook dit valt veelal buiten het hoogseizoen, dus zijn de prijzen vaak lager.

 

TIP: Zelf ervaren? Bekijk dan de Zuid-Denemarken Herfstactie van Denemarken Vakantie Specialist Dansk.nl, krijg de tweede dag gratis entree in LEGOLAND en een LEGO-tegoedbon van € 20. Ook fijn: kinderen gaan gratis naar Givskud Zoo.