In samenwerking met Kek Mama

Dit is waarom Disneyland Paris ook erg leuk is voor mama

31.05.2023 12:20
Disneyland Paris 30

Disneyland Paris bestond vorig jaar 30 jaar en dat wordt nog gevierd tot en met 30 september 2023. Het beroemde resort in Frankrijk bezorgt kinderen en hun ouders al jarenlang magische dagen, dus reden voor een bezoek. Kek Mama’s Lara reisde af naar het resort om de reden achter deze magie te ontdekken. Uitkomst: meer dan genoeg redenen waarom Disneyland Paris ook erg de moeite waard is voor mama.

Als je met je gezin naar Disneyland gaat, ben je meestal vooral bezig met het in de gaten houden van je kroost en haal je waarschijnlijk het grootste genot uit het plezier dat je kinderen hebben. Als je alleen (of met een andere volwassene) gaat, heb je ineens oog voor dingen waardoor je jouw bezoek in de toekomst alleen nog maar meer zult waarderen.

Live shows waar je kinderen stil van worden

Joop van der Ende eat your heart out, want de producties die achter de shows in Disneyland schuil gaan zijn niet misselijk. Een enorme cast met wisselende acteurs en actrices die dagelijks meerdere keren op het podium staan. Inclusief prachtige kostuums die allemaal met de hand worden gemaakt in het atelier achter de Disney parken – inmiddels zijn er dat zo’n 30.000. En denk maar niet dat er geplaybackt wordt; alles is live en tot in de puntjes goed getimed. De shows zijn verrukkelijk voor elke leeftijd en geven je even een moment om op adem te komen tussen alle rollercoasters en Disney-figuren door. Daarom een extra aanrader voor ouders met overactieve kids. Ze zullen stil zijn en de oogjes zullen glinsteren.

Aanraders vanuit Kek Mama:

  • Mickey and the Magician: een hommage aan meerdere Disney klassiekers. Feest der herkenning en een verrassend en interactief decor.
  • The Lion King: Rhythms of the Pride Lands: bij de eerste ‘AAAAHHH ZEBANYAAA’ krijg je de nostalgische kriebels.
  • Warriors of Wakanda: pas op, want voor je het weet sta je mee te doen met de krijgers van Wakanda.
  • Avengers: Power the Night: volgens show director Arnaud Feredj gaat deze fantastische show met 500(!) drones niet over het narratief, maar echt over emoties. Dat is te merken, want je vliegt van verbazing naar extreme blijdschap. Deze show is weer te zien van 1 september t/m 5 november 2023.
Beeld: Disneyland Paris

Charmante helden (voor mama)

Pas op dat je er niet met een Marvel-karakter vandoor gaat. In het Hero Training Center in het Walt Disney Studios Park kom je oog in oog te staan met je favoriete superhelden. En laten die er nu precies zo uitzien als je verwacht had: heldhaftig knap. Als de kinderen op de foto geweest zijn, is er ook nog ruimte voor een eigen tête-à-tête met bijvoorbeeld Thor. Je kunt jouw favoriete Disney helden trouwens in beide parken ontmoeten. Ga op de foto met Mickey Mouse in Meet Mickey Mouse of spot onder andere Donald Duck en Pluto in het wild.

Swingen met je innerlijke kind

Wie zwaaien er het meest enthousiast naar alle karakters op de bekende Disney Stars on Parade? De ouders – of hun innerlijke kind – zelf! Voor je het weet heb je een lamme arm en je baalt als Goofy net even niet jouw kant uit kijkt. Ook is er een 30e verjaardagsshow (Dream and Shine Brighter) waarbij verrassend dansbare en opzwepende nummers te horen zijn. Blijf maar eens stil staan tijdens Un Monde Qui S’Illumine en Ready for the Ride!

Verrassend culinair

Het is niet alleen junkfood in Disney. Zeker niet. Bij restaurants als Captain Jack’s – en nee, Johnny Depp was er niet – heb je heerlijke menu’s waar menig chefkok nog een puntje aan kan zuigen. Ook kun je bij veel restaurants reserveren en voorkom je gemakkelijk ‘hangry’ kinderen (of moeders). Probeer trouwens vooral de cocktails bij je hotel na een lange dag in het park. Heerlijk slapen!

Pro tip! PYM kitchen: hongerige helden laden hun energie op in dit experimentele lab-restaurant met heerlijk eten in alle maten! Je vindt hier een buitenmaats lekker buffet waar ingrediënten verkleind en vergroot worden met de PYM Particle technologie van Ant-Man and The Wasp. Kan jij een hamburger op die zo groot is als je hoofd?

Moment van ontlading

Wil je even gillen? Bij de Monsters Inc. attractie vind je heuse scream monitors. Ideaal om even wat stoom af te blazen. Je ziet hier voornamelijk ouders helemaal los gaan.

A Kiss Goodnight

Op Instagram krijg je hier zo nu en dan wel iets van mee: de fantastische vuurwerk- en projectieshows Disney D-Light en Disney Dreams. Samen zorgen deze twee avondshows voor een magische afsluiting van je dag in het Disneyland Park. De makers noemen dit moment ‘a kiss goodnight’. Er zijn altijd kinderen in buggy’s te vinden, die al voor het einde hun luikjes sluiten, maar hoe fantastisch is het om op zo’n moment je dag te eindigen?

Beeld: Disneyland Paris

Alles bij elkaar zorgt Disney er toch maar mooi voor dat je verblijf in het park voor iedereen binnen het gezin magisch is. Houd de Instagram van Kek Mama in de gaten voor meer Disney-inspiratie!

Hoofdbeeld: Disneyland Paris