Dit is er voor jou en je kind te doen in de herfstvakantie

17.09.2019 11:56
te-doen-voor-kind-in-herfstvakantie

Dat je kind zich geen seconde hoeft te vervelen in de herfstvakantie, blijkt wel uit de talloze activiteiten die worden georganiseerd. Bekijk onderstaande uitjes voor een onvergetelijke vakantie.

Cinekid Festival

Hét Film-, Televisie- en Mediafestival voor de jeugd van Nederland. Kinderen kunnen hun eigen robot bouwen, hun favoriete YouTube-ster ontmoeten en de nieuwste films en series bekijken. Waar? In Amsterdam en in ruim 35 filmtheaters door heel Nederland. Bekijk hier de exacte locaties.

 

Natuurmuseum Fryslân

Wat doen bomen precies? Wat kan er met hout gemaakt worden? En wat zijn de effecten van een storm? Vorig jaar was er al hartstikke veel te doen in het museum en ook dit jaar slaat er weer van alles op de planning. Wat precies? Dat houden ze nog even geheim, maar hou vooral de website goed in de gaten.

 

Lees ook
5x waarom Leiden deze herfstvakantie geweldig is met kinderen >

 

Lekker Netflixen

Pyjama aan, theetje erbij én een van deze (familie)films op Netflix. Ideaal zodra het straks weer guur en koud is buiten.

 

Week van het Landschap

Van 12 t/m 27 oktober wordt door heel Nederland de Week van het Landschap gevierd: zestien dagen bomvol activiteiten voor jong en oud. De provinciale Landschappen laten graag zien hoe mooi en divers die natuur is door excursies, wandel-, vaar- en fietstochten, workshops en themadagen te organiseren. Hier zie je wat er bij jou in de buurt te doen is.

 

Paddenstoelen ontdekken in de GaiaZOO

Kinderen komen in deze Limburgse dierentuin in de herfstvakantie alles te weten over paddestoelen. Welke soorten zijn er? En waarom hebben ze soms zo’n gekke naam? 

 

Zo Zit Dat Escape Boek

Op 22 oktober brengt Zo Zit Dat het Escape Boek uit: een gloednieuwe special vol met strips, avonturen en 21 razend moeilijke puzzels. In het Escape Boek wordt de lezer meegenomen door verschillende tijdszones; van het dino tijdperk, naar het Oude Egypte, de Vikingen tot uiteindelijk de 20e eeuw. Ideaal voor een luie herfstdag thuis. Het Escape Boek is vanaf 22 oktober te koop in boekhandels, supermarkten en via zozitdat.nl/escapeboek.

 

Meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief >