Plof maar neer: deze strandtenten zijn het hele jaar open

19.10.2022 09:00

Of het weer nou stralend is of tegenvalt met wat plensbuien, een dagje naar het strand is altijd lekker. Laarzen aan en uitwaaien maar. Extra fijn: veel strandtenten zijn het hele jaar open. Wij zetten ze voor je op een rij.

1. San Blas – Bloemendaal

San Blas is een eilandengroep aan de Caribische kust en telt maar liefst 365 eilanden. Volgens de lokale bewoners is er één eiland voor iedere dag van het jaar. Dat gevoel wilden eigenaren Frank en Martine naar Nederland halen. En dat is ze gelukt, want bij San Blas in Bloemendaal krijg je dat buitengevoel het hele jaar door.

2. De Waterreus – Scheveningen

Strandpaviljoen De Waterreus in Scheveningen is hartstikke gezellig en het eten smaakt verrukkelijk. Heerlijke stek om op een koude winterdag neer te strijken voor warme chocolademelk.

3. Nomade Beach House – Noordwijk

Blu Beach is een wat chiquere strandtent in Noordwijk met een menukaart die geïnspireerd is op de Midden-Oosterse keuken. Het terras staat vol met fijne stoelen waarop je lekker neer kunt ploffen.

4. Thalassa – Zandvoort aan Zee

Voor een lekker visje kun je terecht bij strandtent Thalassa in Zandvoort aan Zee. En hoe: de vis wordt ’s nachts gevangen, ’s ochtends aan land gebracht en ligt ’s middags op je bord. Heerlijke stek met prachtig uitzicht over de zee.

5. Tijn Akersloot – Zandvoort

‘Van zwembroek tot winterjas’, zoals ze zelf zeggen. Ook Tijn Akersloot in Zandvoort is het hele jaar open. Het paviljoen is prachtig, je kunt er surfen of andere watersporten beoefenen en in het restaurant eet je pizza’s uit de houtoven.

Lees ook:
12x lekker naar het strand met deze strandspullen >

6. Strand Café DOK – Renesse

Strand Café DOK is gevestigd in het centrumgebouw van Strandpark De Zeeuwse Kust in Renesse. Er is een uitgebreid kindermenu, een buitenspeeltuin met allerlei bootjes en een fijne binnenspeeltuin met kinderbioscoop.

7. Timboektoe – IJmuiden

Cheesecake, worteltaart, ijsjes, pasta of gewoon een lekker portie bitterballen: bij strandpaviljoen Timboektoe vind je het allemaal op de menukaart. Deze strandtent is ook het hele jaar door geopend en vind je in Velsen-Noord, vlakbij IJmuiden. Leuk: als je geluk hebt, zie je de indrukwekkende cruiseschepen voorbij varen.

8. Winter Lodge – Noordwijk

Of je nou een kop koffie wil, een lekkere lunch, borrelhap of zin hebt in een uitgebreid diner: bij de Winter Lodge kun je de hele dag (van 08.30 tot 23.00 of 0:00) terecht. En dat het hele jaar door. Neem alleen niet je viervoeter mee, want die is in het restaurant niet toegestaan (wel buiten op het terras).

9. Club Zand – Castricum aan Zee

Met heerlijke loungebanken en hangmatten is dit een ideale plek om te relaxen. De Balinese parasols en bananenplanten zorgen voor dat fijne vakantie gevoel bij Club Zand. Voetjes in het zand, drankje erbij, need we say more?

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >