Deze apps voor kinderen zijn ideaal in de vakantie

06.08.2018 10:19
apps kinderen vakantie Beeld: Pixabay

Zitten jullie binnenkort in de auto naar Zuid-Frankrijk en weet je na het zoveelste ‘vakantie-abc’tje’ van gekkigheid niet meer hoe je je kind moet vermaken? Download onderstaande apps: handig voor onderweg en ook offline te gebruiken.

NPO Zappelin

Spelletjes spelen, tekenen, liedjes zingen of verhalen lezen: je kunt het zo gek niet bedenken of deze app heeft het. Alles wat je kind maakt kan worden opgeslagen, zodat niets verloren gaat. Én bij deze gratis app heb je geen last van die irritante (en soms kindonvriendelijke) reclame die steeds tussendoor komt. Het allermooist: het kijken van oude afleveringen is zelfs offline mogelijk. Download hier voor iOs en hier voor Android. Alle leeftijden.

 

Dr. Panda

Van Dr. Panda in de stad tot Dr. Panda’s restaurant, alle apps hiervan zijn leuk. Maak sushi klaar, verken de supermarkt, werk in een dierencrèche of speel buschauffeur. Zeker weten dat jouw kind zich hiermee niet verveelt. Wel goed om te weten voordat je de boel gaat downloaden: niet alle versies zijn gratis en ze verschillen ook nog in leeftijdscategorie. Download hier voor iOs en hier voor Android. Van 2 tot 7 jaar. 

 

Lees ook
Voor deze vakantiebestemmingen zit je (maximaal) 3 uur in de auto >

 

LEGO DUPLO

Met deze verschillende apps kan je peuter van alles: een winkel openen, eten maken, door een dierentuin lopen of spelen voor machinist. De meeste apps zijn betaald, maar sommige versies zijn ook gratis te krijgen. Download hier voor iOs en hier voor Android. Vanaf 2 jaar.

 

Sound Touch

Deze app heeft verschillende thema’s: boerderijdieren, wilde dieren, vogels, voertuigen, muziekinstrumenten en spullen in huis. Druk op de plaatjes en je kind komt er meteen achter wat voor geluid er bij welk dier of ding hoort. Sound Touch heeft een gratis versie en een betaalde versie. In de betaalde versie zit geen reclame en zijn er meer plaatjes. Download hier voor iOs en hier voor Android. Alle leeftijden.

 

Jumbo Autobingo

De app Jumbo Autobingo doet precies wat je vroeger wel eens in kindertijdschriften deed: een bingokaart uitknippen en die invullen tijdens een lange autorit. Kijk door het raam en vink bijvoorbeeld een politiewagen aan als je die ziet voorbijrijden en je die op je bingokaart hebt. Heb je het fout, dan zet je het vinkje weer uit. Wie de kaart vol heeft, hoort ‘Bingo!’ uit zijn iDevice schallen. Download hier voor iOs – niet verkrijgbaar voor Android. Vanaf 5 jaar.

 

Buurman en Buurman

Help Buurman en Buurman met het leeghalen van hun zolder: stapel dozen op hun aanhangwagen en breng ze naar de stort. Ook hebben de mannen een leuke spelletjeskamer gemaakt in hun huis waar je mee kan spelen. Is je kind moe van het spelen, dan kan hij ook een aflevering van de serie kijken. Tegen betaling zijn er nog 4 andere spelletjes te spelen. Download hier voor iOs en hier voor Android. Vanaf 4 jaar.

 

Brandweerman Sam

Is je kind groot fan van Brandweerman Sam? Dan is hij met deze app wel even zoet op de achterbank. Er zijn zes leuke spellen, waaronder een spuitoefening en verstoppertje, plus een speciaal stickeralbum waarbij je kind virtuele stickers kan verzamelen tijdens het spelen. Download hier voor iOs en hier voor Android. Leeftijd: 3 tot 6 jaar.

 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >