In de voetstappen van Van Gogh: tips voor een fijne vakantie in Zuid-Frankrijk

27.08.2021 11:06
Zuid Frankrijk vakantie Van Gogh

Lindsay (40) volgde met Magalie (toen 7), Samuel (toen 5) en man Rik het spoor van Vincent van Gogh in Zuid-Frankrijk. En genoot daarbij uiteraard ook van de Franse gastronomie.

Doen

Onwerkelijk
Bevreemdend en bijzonder: de zoutmeren. Hier wordt zeezout gewonnen en je kan hier met een treintje of wandelend doorheen. Je kunt hier ook flamingo’s spotten!
visitesalinsdecamargue.com
 

De enige echte
Museum Fondation Vincent van Gogh is een kleinschalig museum met moderne kunst waarbij de link tussen de hedendaagse artiest en Van Gogh wordt gelegd. Met wisselende exposities, een fijne museumwinkel, overzichtelijke zalen en één werk van de meester zelf.
fondation-vincentvangogh-arles.org
 

Du vin
Bij Valdition verkopen ze goede wijnen en hun eigen olijfolie, maar ook servies en tafelkleden.
valdition.com

 

Zien

Flaneren
Nîmes, Arles en Aix-en-Provence zijn mooie, maar niet te grote Franse steden met genoeg fijne straten, leuke steegjes om te ontdekken, musea, amfitheaters en winkels. Heerlijk om te flaneren of gewoon op een terrasje te hangen.
 

Voetsporen
Met de Van Gogh-route kun je de belangrijke plekken uit het leven van Van Gogh bezoeken, zoals de psychiatrische inrichting, de arena van Arles waar hij het publiek schilderde en restaurant Carrel, waar hij een kamer huurde.
vangoghroute.nl

Lees ook
Luxe kamperen in Zuid-Frankrijk? Dit zijn de leukste glampings >

 

Eten

Als in Marokko
Bij Restaurant Volubilis kun je authentiek Marokkaans eten in een lief steegje met doorkijkje naar het amfitheater van Arles. De eigenaren zijn heel aardig en attent.
volubilis-moroccan-restaurant.business.site
 

Très Français
Chez Mamime is alles wat je zoekt als je in de Provence bent: een klassieke Franse kaart, leuke obers die verstand hebben van wijn en ook nog gelegen op een heerlijk pleintje met een fontein waar de kinderen eindeloos kunnen rondrennen.
chezmamine.fr
 

Idyllisch
Op een ander fijn pleintje met mooie bomen in Saint-Rémy zit Restaurant All’Osteria, waar je authentiek Italiaans kan eten van hun kleine kaart.
facebook.com/AllOsteria/
 

Het hele reisverhaal staat in Kek Mama 10-2021.

Meer reisverhalen? Volg ons op Facebook.