7x de leukste openluchttheaters met kindervoorstellingen

22.07.2022 10:01
openluchttheaters kindervoorstellingen Beeld: Getty Images

Entree derde boom rechts, coulissen tussen de heuvels en een briesje over de tribune – dat is het openluchttheater. Kidsproof.nl zocht de leukste zomeruitjes voor je uit.

In de Twentse natuur

Sinds vroeg in de vorige eeuw werden in Openluchttheater Brilmansdennen voorstellingen gehouden. Midden in de Twentse natuur geniet je samen van de mooiste kindervoorstellingen. Bekijk het programma om te zien welke je deze zomer niet wil missen.

openluchttheaterbrilmansdennen.nl

De poppen aan ’t dansen

Er was eens een bos, hier niet ver vandaan. Daar is Poppentheater ’t Groene Land ontstaan. In dit Oisterwijkse bos zijn de poppen aan het dansen, spelen en zingen. En er schijnen kinderen in de speeltuin rond te springen. Kortom: sprookjes worden hier werkelijkheid.

groenelandtheater.nl

Zomerfeestje

Voor het ultieme vakantiegevoel heeft het Zuiderparktheater in Den Haag in de zomervakantie zes weken lang een wisselend, gratis programma. Een feestje voor iedereen dus. Samen spelen, sporten, optreden, luieren, knutselen en dansen. Aan het einde van de dag is er zelfs een knotsgekke kinderdisco. Ook voor de leukste familievoorstellingen ga je naar dit ­fijne theater.

zuiderparktheater.nl

Lees ook – Muziekles voor kinderen: dit wil je erover weten >

Middenin de duinen

Met de zomerse vibe zit het hier wel snor, want openluchttheater Caprera in Bloemendaal ligt middenin de duinen en het bos. De tribune van het theater is tegen een duinpan gebouwd en er is plek zat: 1100 gasten kunnen er zitten. Het podium alleen al is het bewonderen waard: de vijver tussen het publiek en de bühne geeft de boel een sprookjesachtig gevoel. Elke zomer is er dans, opera, cabaret én natuurlijk kindervoorstellingen. Denk aan Tarzan, Nieuw Circus en kindercabaret.

caprera.nu/openluchttheater

In de heksenketel

Een locatie met historie. Dit openluchttheater is gebouwd in een rotsformatie bekend als ‘De Heksenketel’. In 1915 werd in de rotswand een tribune uitgehouwen door de bekende architect Pierre Cuypers. Het gevolg: een plekkie met een heel bijzondere sfeer en perfecte akoestiek. En daar genieten we vandaag de dag dus nog van. Ook voor kinderen is er wat wils: zo speelt deze zomer Theatergroep Mariahout er De Tovenaar van Oz.

openluchttheater-valkenburg.nl

Zo het bos in

Nog zo’n juweeltje qua ligging: Theater De Pinkenberg, dat aan de rand van het Velperbos ligt. In de zomermaanden barst het hier van de leuke activiteiten voor jong en oud. Aan de kids is ook gedacht: Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft, Op reis met Dirk Scheele, Circus Lorelly en Het Kleine Theater met Hans en Grietje… misschien maar ergens in de buurt een tentje opzetten?

cultuurbedrijfriqq.nl/locaties/openluchttheater-pinkenberg

Meegenieten

Uiteraard heeft het Vondelpark ook een openluchttheater met jeugdvoorstellingen. Dit jaar verzorgen zij de Houtje Touwtje festivalmiddagen, een openluchtfestival met theater en dans overal; op het podium, op het plein en de dansers hangen zelfs ondersteboven in de bomen van het park. Dus dans, ren, speel, ontdek en maak mee.

openluchttheater.nl

 

Op kidsproof.nl vind je per regio de meest complete uitagenda voor gezinnen. De leukste voorstellingen, bijzonderste zwemplekken, fijne uitjes in de natuur en meer inspiratie voor een heerlijk dagje uit.