Binnen: 6x overdekte gezinsuitjes

07.12.2020 09:44
overdekte gezinsuitjes winter kerstvakantie 2020 Beeld: Shutterstock

Als het buiten koud is, blijven we gewoon lekker binnen. Kidsproof.nl verzamelde 6 indooruitjes die ideaal zijn voor een gure dag.

Rondje Nederland

Ruik je daar een vleugje tulp? En voel je de zeewind door je haren? Tijdens de 5D Flight Experience van THIS IS HOLLAND vlieg je als een vogel over alle highlights van de Nederlandse steden en natuur. Door de special effects lijkt het soms bijna alsof je écht vleugels hebt.
 

Op de lange latten

Sneeuw of geen sneeuw, ook in ons land kun je deze winter de wintersportheld zijn. Op kidsproof.nl zijn per regio de leukste skihallen, snowboardscholen, schaatsbanen en sleeheuvels verzameld. Natuurlijk staat daar de warme chocomel en glühwein klaar om achteraf op te warmen.
 

Terug in de tijd

Durf jij een dino te aaien? Bij het Oertijdmuseum in Boxtel kun je wel hele wilde dieren spotten. Sluip het bos in en ontdek welke levensgrote dino’s daar verstopt zitten. Voor kinderen is er een leuke speurtocht waarbij je van alles leert over deze oeroude reuzen.
 

Lees ook
3x de lekkerste musea in Nederland >

 

Kopje onder

Deze bijzondere safari in Natuurmuseum Fryslân neemt je mee door de Nederlandse wateren. Van de sloot om de hoek tot aan de Waddenzee. Onderweg kom je de verschillende dieren tegen. Misschien zie je wel een otter, zeehond of bruinvis. Aanrader: bezoek ook de tentoonstelling GIF over alle giftige dieren in de natuur.
 

Alles is een instrument

Tijdens de SoundLAB workhops van Muziekgebouw aan ‘t IJ toveren kinderen alledaagse voorwerpen om tot instrumenten, natuurlijk mét muziekstuk om te presenteren voor de ouders. Kijk ook eens in de agenda voor alle activiteiten voor de jeugd.
 

Met een beperking

Op Kidsproofplus.nl vind je de leukste uitjes, ook voor kinderen met een beperking. Dit zijn drie van onze favoriete tips.

  1. Het Rijksmuseum in Amsterdam is toegankelijk voor alle kinderen. Er zijn rondleidingen in gebarentaal, tours speciaal voor blinden of slechtzienden én rustige momentjes voor prikkelgevoelige kinderen.
     
  2. Stap in een Amsterdamse tijdmachine naar de Tweede Wereldoorlog. Sinds oktober heeft het Verzetsmuseum Junior leuke audio- en videotours voor slechthorende en slechtziende kinderen.
     
  3. De tentoonstellingen en kinder-doeexpo in het Maritiem Museum Rotterdam zijn allemaal toegankelijk voor bezoekers met een lichamelijke of zintuiglijke beperking.
     

Speciaal voor Kek Mama selecteerde Kidsproof.nl deze fijne lijst met uitjes. www.kidsproof.nl is dé inspiratiesite voor uitjes met kinderen in Nederland, in alle windstreken, voor alle leeftijden en het hele jaar door. De site is handig ingedeeld per regio, zo ontdek je makkelijk welke leuke kinderactiviteiten er allemaal in de buurt zijn.