Bij deze bijzondere musea kom je de gekste kunstwerken tegen

28.11.2021 05:12
bijzondere musea uitjes kidsproof 2021 Beeld: Getty Images

Wedden dat je camera hier overuren draait! Deze uitjes vragen om een kiekje. Kidsproof.nl – dé inspiratiewebsite op het gebied van activiteiten met kinderen – zocht de leukste winteruitjes bij elkaar.

Tip: door de coronamaatregelen is het mogelijk nodig om van tevoren online een ticket te bestellen of te reserveren.

Check voor vertrek altijd de website voor de laatste ontwikkelingen.

 

Beetje vreemd

Wat gekkigheid kan geen kwaad! The Awkwart Experience in Elst is een Instagram museum vol met kekke decors. Neem een duikje in de ballenbak en balanceer op de toetsen van een giga piano. Of spring je toch liever uit een taart? Dit museum barst van de instaproof plekjes.

akwart.nl
 

Is dat papier?

Je gelooft niet wat je allemaal van papier kan maken. Bij CODA in Apeldoorn schitteren t/m 9 januari 2022 bijzondere papierkunstwerken. Dat moet op de foto! Werk je ook mee aan het gezamenlijke papierkunstwerk in het CODA Atelier? Met elke bezoeker wordt het kunstwerk een stukje groter.

coda-apeldoorn.nl

 

Zeg eens kaas

Eindeloos op de foto. Dat wil je bij Youseum. Maak kiekjes voor social media op de gekste plekken. Op een schip bijvoorbeeld. Of in een kluis vol goudstaven. Ook kom je hier een gekleurde ballenbak en spiegelruimte tegen. Youseum zit in Amsterdam en in The Mall of the Netherlands.

youseum.nl

 

 

Lees ook
9x interactieve kindermusea waar je alles zelf mag doen >

 

Voor de gek

In het Museum van Illusies in Maastricht is niets wat het lijkt. Maar dan ook echt niets! Maak een foto terwijl je spruit ondersteboven aan het plafond hangt. Of stap met je kind in de oneindige kamer. En durven jullie de vortex-tunnel te bedwingen?

maastricht.museumofillusions.nl
 

Welkom in mijn fantasie

Zodra je de Imagination Experience van Motion binnenstapt ben je niet meer in Eindhoven. Maar in een wereld waar de gekste dingen werkelijkheid worden. Wat dacht je van schommelen tussen de wolken of rondlopen op een enorme vloerprojectie. Tip: kom tijdens Kids Time, dan is Motion extra leuk voor kinderen.

motionexperience.nl

 

Op de bodem

Een duikje nemen zónder nat te worden? Het kan in het bijzondere zwembad van Museum Voorlinden in Wassenaar. Leuk plaatje! In dit bijzondere museum kom je de gekste kunstwerken tegen. Een mini-lift bijvoorbeeld of twee reusachtige (levensechte) oudjes onder een parasol.

voorlinden.nl

 

Speciaal voor de lezers van Kek Mama selecteerde Kidsproof.nl een heleboel winterse uitjes. Leuk! Kidsproof.nl is dé inspiratiesite voor gezinsuitjes en kinderactiviteiten in Nederland. De site is handig ingedeeld per regio, zo ontdek je makkelijk welke binnenspeeltuinen, skibanen en pannenkoekenrestaurants (en natuurlijk nog véél meer) er allemaal in de buurt zijn. Fijne winter.