Alles wat je moet weten over de babymoon

26.02.2020 10:13
alles over babymoon Beeld: Shutterstock

Nog één keer met z’n tweetjes op vakantie voordat je gaat bevallen: veel stellen kiezen voor zo’n ‘babymoon’. Maar waar moet je precies rekening mee houden? 

Wij zetten een paar handige tips voor je op een rij.  
 

Waar?

Of je nou naar de andere kant van de wereld vliegt of liever op een camping in Zuid-Frankrijk zit: eigenlijk maakt het niets uit. Wel vinden veel vrouwen het een prettiger idee om ‘dichter bij huis’ te blijven. En goed om rekening mee te houden: vliegen mag bij de meeste vliegtuigmaatschappijen tot 36 weken. Als je een meerling verwacht, mag je tot 32 weken in het vliegtuig stappen (vaak wordt er na 28 weken wel om een fit to fly-verklaring van de arts of verloskundige gevraagd).
 

Wanneer op babymoon gaan?

Je kunt natuurlijk prima tijdens je eerste trimester op vakantie – je buik zit nog niet onhandig in de weg en je hoeft waarschijnlijk geen nieuwe zomergarderobe aan te schaffen. Maar als je last hebt van zwangerschapskwalen, dan is het tweede trimester misschien fijner. In het derde trimester houd je vaker vocht vast en dat is in een warm land niet altijd even prettig.
 

Lees ook
Voor deze zonbestemmingen zit je (maximaal) 3 uur in het vliegtuig >

 

Relaxen of avontuur? 

Ook dit is heel persoonlijk, maar wel wordt geadviseerd om niet ineens de Mount Everest te gaan beklimmen. Ontspannen is ’the key’ (want nu kan het nog). Kies bijvoorbeeld voor voor een lekkere strandwandeling of een relaxweek aan het zwembad.
 

Overige tips voor een geslaagde babymoon

  • Altijd fijn om te weten of er een ziekenhuis of andere medische voorzieningen in de buurt van jullie vakantieadres zijn. Zet daarbij het nummer van je verloskundige in je telefoon, dan kan je altijd bellen bij vragen.
  • Door zwangerschapshormonen kun je in de zon een zwangerschapsmasker krijgen. Hoe je dit kunt voorkomen? Smeer je wat vaker in en ga niet enorm bakken maar zoek de schaduw op.
  • Eten in het buitenland is toch altijd een tikkie anders. Extra checken of het vlees wel goed doorbakken is, kan dus nooit kwaad. Ook is het verstandig om snacks die op straat worden verkocht even over te slaan.

 

 

Meer vakantietips? Volg ons op Facebook en Instagram.