Alkmaar met kinderen: dit zijn de leukste uitjes

21.01.2019 13:47
Alkmaar uitjes kinderen Beeld: Shutterstock

Van de kaasmarkt tot het AZ stadion: een dagje Alkmaar met kinderen is hartstikke leuk.

Wij zetten op een rij wat je in Alkmaar allemaal kunt zien of beleven met je kind:
 

Kaasmarkt en -museum

Zeg je Alkmaar, dan zeg je natuurlijk kaas. Voor je kind is het superleuk om een bezoekje te brengen aan de kaasmarkt: dit jaar wordt die gehouden van 29 maart t/m 27 september. Elke vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur geniet je op het Waagplein in het centrum van de kaasdragers en handelaars. Een waar spektakel, want Alkmaar heeft niet voor niets de oudste en grootste kaasmarkt van ons land.

Wil je meer weten van de geschiedenis van kaas, pak dan gelijk een bezoek mee aan het nabijgelegen Kaasmuseum. Ook voor kinderen een aanrader: ze kunnen een stickerspeurtocht volgen en zo alles over kaas te weten komen. Bovendien bevindt zich op de bovenste verdieping een ruimte waar ze spelletjes en films kunnen kijken.

Je loopt trouwens in een klein kwartiertje van het Centraal Station van Alkmaar naar het centrum, waar je de kaasmarkt en het kaasmuseum vindt. Een ideaal uitje voor met de trein dus.

 

Speelderij De Batavier

Een draaimolen, lachspiegels, waterfietsen, reuze tafelvoetbal, midgetgolfen: bij de enorme speeltuin De Batavier kan het allemaal. Je hoeft hier geen uren in de rij te staan bij een attractie en terwijl je kind zich uitleeft, zit jij lekker op het terras.
 

Lees ook:
Dagje Amsterdam met je kind? Zo bereid je je voor >

 

Zwembad Hoornse Vaart

Ben je in Alkmaar en is het slecht weer? Geen nood: in de stad vind je een groot overdekt zwembad waar het heerlijk toeven is. Met een golfslagbad, 25-meterbad, instructiebad, waterspeeltuin en glijbaan met licht- en geluidseffecten vind je hier voor ieder wat wils. En schijnt de zon wel, dan neem je ook meteen een duik in het buitenbad.

Extra leuk: combineer een bezoek aan het zwembad met het Outdoorpark in Alkmaar, waar je wordt uitgedaagd op een ren- en klimparcours.

 

AZ Stadion

Wie fan is van AZ, of überhaupt gek is op voetbal, neemt een kijkje in het AFAS Stadion. Neem plaats op de stoel in de persruimte, ervaar hoe het is om in de dug-out van de AZ-selectie te zitten of ga op de foto met de prijzen in de bestuurskamer. Voor kinderen worden er speciale rondleidingen gegeven, inclusief drankje en wat lekkers.

 

JumpSkillz 

Alkmaar kent één van de leukste trampolineparken van ons land. Handig als het een dagje wat minder weer is. Je kind kan hier duiken in de foam pit, spannende obstakels trotseren of gewoon lekker in het rond springen. Op zondagochtend is er speciaal springtijd voor het hele gezin met de Family Jump (vanaf 5 jaar).

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >