8x de leukste kinderfilms in de kerstvakantie

14.12.2019 14:01
kerstvakantie kinderfilms Beeld: Shutterstock

Nog even en het is kerstvakantie: wat is er dan leuker om met je kroost naar de bioscoop te gaan? Juist, niets. Daarom hier een overzicht van de grappigste kerstfilms voor kinderen. 

Buurman & Buurman

Pannenkoeken bakken, een autowasstraat bouwen en een vliegmachine in elkaar zetten: geef Buurman & Buurman een opdracht en ze gaan ijverig te werk. Maar of dat allemaal goed afloopt? Geniet van de heerlijke klunzigheid van deze buurmannen in de nieuwe film Buurman & Buurman: Experimenteren er op los!

 

Mees Kees in de Wolken

Tobias is te verlegen om Hasna mee te vragen voor het grote schoolfeest. Mees Kees heeft geen tijd om hem te helpen, want hij probeert Marie Louise te ontlopen die hem een ballonvaart cadeau heeft gedaan. Alles lijkt mis te gaan voor Tobias als klas 6B de wals leert dansen voor op het feest. Kan Mees Kees op tijd zijn hoogtevrees overwinnen en Tobias redden, zodat het feest toch door kan gaan?

 

Willy op de onbekende planeet

Is je kind gek op ruimtevaart? Dan mag je deze film in de kerstvakantie niet missen. Willy wordt gescheiden van zijn ouders nadat hun ruimteschip door een astroïderegen vernield wordt. Hij landt met zijn reddingscapsule op een onontdekte planeet. Met hulp van een robot moet hij daar zien te overleven tot een reddingsmissie hem vindt.

 

Cats

Jawel, de wereldberoemde musical is verfilmd, met stemmen van onder meer James Corden en Judi Dench. Op de meest speciale avond van het jaar, waarop de ‘Jellicle’-katten hun grote bal vieren, zal één van hen door Old Deuteronomy worden uitverkoren om opnieuw te worden geboren. Diezelfde avond keert ook een teruggekeerde kat, met de naam Grizabella, terug – maar niemand wil iets van haar weten. De avond wordt verstoord als Old Deuteronomy wordt ontvoerd en de katten hun krachten moeten zien te bundelen.

 

Lees ook:
5x leuke theatervoorstellingen voor peuters >

 

Trouble

Hondje Trouble heeft alles wat zijn hondenhartje begeerd – tot zijn baasje, een rijke barones, er niet meer is en hij door haar kinderen bij het vuilnis wordt gezet. Maar dan blijkt dat ze zonder Trouble geen kans maken op de erfenis en ontstaat er een ware klopjacht op de kleine viervoeter.

 

White Star

Ongetwijfeld een hit bij paardenliefhebbers. In deze film werken Megan en haar beste vriendin Julia bij de stal van een bikkelharde paardenhandelaar. Megan wil een succesvolle dressuurrijder worden en bouwt een bijzondere band op met Whitestar. Helaas moet ze afscheid van hem nemen, maar een paar jaar later komen ze elkaar weer tegen. Lukt het Megan om van haar lievelingspaard een echte winnaar te maken?

 

The Nutcracker

Een spektakel op het podium voor alle balletliefhebbers. Als het op kerstavond twaalf uur wordt, komt de houten notenkrakerpop van Marie tot leven en verandert in een prins. Samen met haar andere speelgoed, dat ook tot leven is gekomen, beleven Marie en haar prins een dromerig en onvergetelijk avontuur.
 

The Addams Family

Geniet van de allereerste animatiefilm over de grappige griezelfamily, met stemmen van onder andere Monic Hendrickx en Tjitske Reidinga. Na afloop weet je het zeker: jullie eigen familie is zo gek nog niet.

 

Meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem nu een abonnement >