7x wat je niet mag missen met kinderen in Brussel

01.05.2019 19:51
Beeld: 123RF Beeld: 123RF

Eerder vertelden we je al waarom een vakantie naar België met kinderen fantastisch is, maar ook als je alleen op stedentrip gaat, kun je je bij onze zuiderburen prima vermaken. Dit keer: de must sees van Brussel.

Atomium

Dit bouwwerk is hét symbool van de stad. De negen bollen, die een uitvergroot ijzerkristal moeten voorstellen, werden gebouwd voor de Wereldtentoonstelling in 1958. Wandel door de buizen en bollen, neem een hapje of drankje op 95 meter hoogte en geniet van het schitterende uitzicht op de stad.
 

Mini Europe

Aan de voet van het Atomium vind je dit pretpark, leuk om doorheen te struinen na een bezoek aan de bollen. Het is een soort Madurodam: je loopt er langs 350 maquettes en maakt zo een reis door heel Europa.

Ook kun je de tentoonstelling Spirit of Europe bezoeken waar je alles leert over Europa en de EU en je kennis kunt testen over het continent. Enig idee welke landen tegenwoordig de Euro als munteenheid hebben?
 

Musea

Brussel telt veel musea die leuk zijn voor kinderen. Bezoek bijvoorbeeld het Museum voor Natuurwetenschappen met de grootste Dinosaurussen-galerij van Europa. In het Stripmuseum beleef je de avonturen van Kuifje en de Smurfen en voor wie gek is op auto’s, is er Autoworld: met meer dan 300 voertuigen (auto’s, vrachtwagens en motorfietsen) kijk je hier je ogen uit.
 

Lees ook:
België met kinderen: dit is er te zien >

 

Indoor adventurepark

Is je kind groter dan 1.40 meter en in voor een uitdaging? Dan zit je goed in indoor avonturenpark Koezio. In deze hal van ruim zesduizend vierkante meter kan hij een parcours afleggen van vier gedeeltes: een labyrint, een machineruimte, een escape room en een klimparcours op 12 meter hoogte. Sportief hoeft je kind niet per se te zijn, het gaat om de lol.
 

Choco-walhalla

Voor alle chocoladeliefhebbers vind je in het centrum van Brussel het Museum van Cacao en Chocolade. Eigenlijk hoeven we je niet uit te leggen wat je hier allemaal kunt doen (en proeven…), maar vooruit: je ontdekt waar de cacaobonen vandaan komen, hoe ze tot een heerlijke bonbon of reep worden gemaakt en je ziet de meesterchocolatiers hier aan het werk.
 

Speeltuin

Klimmen, klauteren, rennen en van de glijbaan roetsjen: kinderen zijn er gek op. Het komt dus goed uit dat Brussel verschillende speeltuinen heeft die voor heel wat uurtjes speelplezier zorgen. Zo vind je er maar liefst drie in het Koning Boudewijnpark en kunnen kinderen zich in de speeltuin bij de Hallepoort uitleven in een echt kasteel.
 

Wereld van treinen

Bij de entree van dit museum ontvang je een reiskoffertje, waarmee je op reis gaat door het treinmuseum. Loop langs oude locomotieven en andere objecten, voer opdrachten uit en vind uiteindelijk de schat.

Naast deze speurtocht is er nog veel meer te zien en te doen in Train World. Zo kun je plaatsnemen in één van de oude treinen, een spoorweghuisje bezoeken en over een spoorwegbrug lopen. Er zijn ook speciale rondleidingen voor kinderen.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >