7x leuke kinderworkshops

13.06.2018 15:03
kinderworkshops Beeld: Unsplash

Van vloggen tot cupcakes maken: als je een leuke workshop zoekt voor je kind, is er keus genoeg. Wij zetten een paar leuke workshops voor je op een rij.

1. Grafitti spuiten

Pak een spuitbus en leef je uit. Bij deze workshop krijgen kinderen eerst uitleg hoe graffiti werkt en daarna ontwerpen ze een schets van de afbeelding die ze willen maken. Met hulp van een graffiti-artiest spuiten ze die vervolgens op een paneel. Is er een jarige job in het gezelschap? Dan wordt er op een echte graffiti-muur gespoten.
Waar: Vinkeveen
 

2. Voor even DJ

Beatmatchen, pitchen en een cue-point maken: na een workshop bij de DJ School weet elk kind hoe hij als DJ aan de slag kan. Tussendoor is er een pauze met drankje en snack en aan het einde geeft iedereen z’n eigen ‘show’. Als beloning ontvang je een certificaat als DJ.
Waar: Purmerend
 

Lees ook:
3x leuke uitjes voor de woensdagmiddag >

3. Leer alles over make-up

Kinderen tussen de 4 en 8 jaar kunnen in Rotterdam een prinsessen-make-up workshop volgen. Visagistes maken je subtiel op met glitters en als je wil, kun je geschminkt worden met een versiering zoals een mooie vlinder. Ook je nagels krijgen een mooi kleurtje. Na afloop krijgt elke prinses een presentje mee naar huis. De wat oudere meiden (8 tot 12 jaar) krijgen uitleg: hoe gebruik je blusher en lipgloss? En dan zelf aan de slag.
Waar: Rotterdam
 

4. Bakken maar

Welk kind is niet gek op zoetigheid? Bij CreaMies kan je leren hoe je de lekkerste cupcakes en taartjes zelf op tafel tovert. Na uitleg van de materialen en een aantal voorbeelden, mogen de kinderen (vanaf 6 jaar) hun eigen creaties maken. De cupcakes gaan mee naar huis in een mooi doosje – als ze natuurlijk niet al opgegeten zijn.
Waar: Zwijndrecht
 

5. Lego workshop

Duizenden Lego-steentjes liggen gesorteerd in speciale bakken, zodat elk kind snel kan vinden wat hij zoekt. Wel zo handig als je een fraai bouwwerk maakt. Bij deze Master Builder Workshop kunnen kinderen inspiratie opdoen door te kijken naar allerlei mooie Lego-bouwvoorbeelden en hebben ze drie uur de tijd om zelf iets moois te bouwen.
Waar: Delft
 

6. Action painting

Schilderen en kliederen doe je met je handen, maar waarom niet met een afwasborstel of vliegenmepper? Bij de workshop Action Painting is alles mogelijk. In ongeveer tweeënhalf uur maken kinderen een prachtig kunstwerk op een heel gekke manier. Lol gegarandeerd.
Waar: Groningen
 

7. Leer vloggen

Wil jouw kind de nieuwe Enzo Knol of Dylan Haegens worden? Dan leert hij bij deze workshop hoe hij moet vloggen: wat heb je nodig, wat doe je wel en wat kun je beter niet doen? Verschillende technieken en invalshoeken worden gebruikt en elke vlog wordt met een privélink op Youtube geplaatst.
Waar: Tilburg

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >