7x leuke en leerzame uitjes voor je kind

26.09.2018 06:32
leuke leerzame uitjes kinderen Nederland Beeld: Shutterstock

Ga je een dagje weg met je kinderen, dan is het altijd fijn als ze er ook nog iets van opsteken. Bekijk daarom dit lijstje vol leuke en leerzame uitjes.

Niet alleen leuk voor je kind, ook voor jou.
 

1. Musea

Misschien een inkopper, maar wel altijd goed. Want al spelenderwijs leert je kind hier een hoop bij. Van het Museon, het Tropenmuseum en Slot Loevestein tot museum Beeld en Geluid: Kek Mama selecteerde eerder al 14 populaire kindermusea
 

2. De Zee Leeft

Met een vissersboot varen jullie vanaf de haven in Den Oever zo de Waddenzee op. Onderweg geeft de schipper tips hoe je zeehonden kunt spotten en hij zorgt ervoor dat het schip zo dicht mogelijk bij de dieren komt. Tijdens de terugtocht gooit de schipper een vissersnet uit en haalt hij allerlei zeedieren binnen. Kinderen (en volwassenen) kunnen vervolgens de vissen, garnalen en krabben vanuit de sorteerbakken bekijken en aanraken.
Waar: opstapplaats Oostkade, Den Oever
 

3. Melk-Drive

Dat melk van een koe komt, weet iedereen wel. Maar in de Melk-Drive (zoiets als MacDrive, maar dan anders) leren kinderen precies hoe je aan die melk komt, wat je ervoor moet doen en wat daar allemaal van gemaakt kan worden. Op een speelse manier maakt je koter kennis met het leven op het platteland, het verzorgen van de koeien en de moderne melkproductie. Dit alles onder toezicht van de boer of boerin, natuurlijk.
Waar: Lange Pad 1, Genderen

4. FutureLand

Is jouw kind gek van boten en alles daaromheen? Informatiecentrum FutureLand op de Maasvlakte laat je zien hoe de nieuwste havens van Rotterdam zijn opgespoten. Maak met de Future Flight Experience een 3D-trip door het nieuwe havengebied of stap in de FutureLand Express en maak een rondrit op het nieuwe land: geschikt voor jong en oud.
Waar: Europaweg 902, Maasvlakte Rotterdam
 

5. Escape Room

Het komt misschien niet één, twee, drie bij je op, maar een escape room is een ongelooflijk leerzaam uitje. Door samen te werken, verschillende cryptische puzzels op te lossen (en rustig te blijven – heel belangrijk), moeten jullie binnen een bepaalde tijd de kamer uit zien te komen. Je hebt escape rooms door het hele land, maar let er wel op dat je er een speciaal voor kinderen uitkiest. Anders hebben jullie over een jaar nog steeds die sleutel niet gevonden.
Waar: door het hele land
 

6. Dieren spotten

Blijf je liever aan land? Dan kan een trip naar het park of bos ook heel leerzaam zijn. Schaf een natuurgids aan voor je kind en ga samen op zoek naar dieren, planten, bloemen, struiken en bomen. Ook leuk: download de app ‘Vogels in Nederland’ voor meer info over (het geluid van) vogels. Of vind sporen van dieren met behulp van de Spoorzoeker-app van Staatsbosbeheer. Neem een goedgevulde picknickmand mee en je kind heeft de dag van z’n leven.
Waar: door het hele land

7. Leerzame buitenspelletjes

Van een digitale speurtocht en spijkerpoepen tot een blotevoetenpad maken: van deze buitenspelletjes steekt je kind zeker wat op. En je kunt er een paar zelfs gewoon in je tuin doen.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >