7x de leukste waterglijbanen van Nederland

11.08.2019 13:05
waterglijbanen kinderen Nederland Beeld: Shutterstock

Liggend, op je billen of op een band: hoe je ook van een waterglijbaan afgaat, je komt altijd vol adrenaline beneden. Dit zijn volgens ons de leukste waterglijbanen van ons land. Klaar? Roetsjen maar.

Tikibad – Wassenaar

Met stipt op één, want de echte diehard fans komen hier aan hun trekken. Het Tikibad heeft maar liefst zestien verschillende waterglijbanen. Bijzonder is de Moonlight, waarbij je met twee personen op een band door verschillende lichteffecten naar beneden glijdt. De echte waaghalzen stappen (nou ja, gaan liggen) in de Flits: een glijbaan van 80 meter lang waarbij je met meer dan 50 kilometer per uur naar beneden suist. 

 

Aqua Mundo – Meerdal

Zoek je een glijbaan die lang is – en dan bedoelen we: echt lang? Dan moet je naar Limburg. Bij Aqua Mundo Meerdal glij je 103 meter lang naar beneden, bocht na bocht. Heb je ‘m een paar keer gehad, dan ga je gewoon met het hele gezin in de familieglijbaan en begint de pret opnieuw.

 

Aquafun Sportium – Den Bosch

Op een grote, gele tweepersoonsband bedwing je in dit zwemparadijs de Coco Wave. Het decor is fraai: je begint op de top van de vulkaan en via een hoop groene planten zoef je door grotten.

 

Lees ook:
23x de leukste (subtropische) zwembaden voor kinderen >

 

Hof van Saksen – Drenthe

Dit bungalowpark heeft niet alleen de langste trechterglijbaan ter wereld, maar ook de grootste bandenglijbaan: de Bombo. Hij duurt maar dertig seconden, maar reken maar dat je kind hier niet uitgekeken op raakt. Na een aantal bochten maak je een steile val van 10 meter: wie durft?
 

Aquamundo – Zeewolde

Een wildwaterbaan, gewone glijbaan of de Turbo Twister: bij Center Parks Aquamundo in Zeewolde kom je prima aan je trekken. Bij de Turbo Twister ga je achterstevoren met een topsnelheid door scherpe bochten en dat 154 meter lang. Beneden aangekomen? Hup, weer naar boven.

 

Waterspeelpark Splesj – Hoeven

De Fast4Fun, Sidewinder, Kamikaze en de Supercrater: de namen zijn niet alleen spectaculair, de glijbanen zelf ook. Bij de één ga je met z’n vieren naast elkaar naar beneden, bij de ander slinger je razendsnel op een rubberen 2-persoonsband door een hoge halfpipe. Met de adrenaline zit het hier wel goed, dus. Om het af te maken vind je er ook glijbanen met lichteffecten in het pikkedonker. 

 

De Scheg – Deventer

In hartje zomer het gevoel hebben dat je in een berggebied zwemt: dat is wat de Gletsjer Slide met je doet. Je glijdt door een witte tube, waardoor het water lichtblauw kleurt. Onderweg kom je scherpe bochten, draaikolken en andere verrassende effecten tegen.
Wil je de glijbaan af met het hele gezin, dan kies je voor de Lava Slide – wie is het eerst beneden?

 

Op de hoogte blijven van meer leuke uitjes? Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >