Alle paashazen verzamelen: 7x de leukste uitjes met Pasen

05.04.2023 08:00
pasen uitjes

Terwijl half Nederland nog aan het paasontbijt zit, heb jij zin om in het paasweekend de hort op te gaan. Aan vermaak geen gebrek, want er staan genoeg activiteiten op de agenda. We zetten de leukste uitjes tijdens Pasen op een rij.

En nee, de woonboulevard staat er niet tussen.

Op zoek naar het gouden ei

Wat is Pasen zonder zoektocht naar paaseieren? Voordeel: je hoeft ze niet zelf te verstoppen, want dat heeft Kasteel de Haar al voor je gedaan. Van 7 t/m 10 april gaan kinderen vanaf 6 jaar in het doolhof op zoek naar gekleurde paaseieren. Door letters te verzamelen, ontdekken ze de locatie van het gouden paasei. Gevonden? Dan wacht er natuurlijk wat lekkers.

Lammetjeswandeltocht

Met het paasontbijt achter de kiezen, doe je de Texelse lammetjeswandeltocht op tweede paasdag met twee vingers in je neus. En anders zorgen het prachtige landschap en de lammetjes die je onderweg tegenkomt wel voor genoeg motivatie. Je loopt 5, 10, 15, 25 of 40 kilometer en kinderen tot 12 jaar wandelen gratis mee. Niet-leden betalen 3 euro. Let op: je moet je van tevoren even aanmelden.

Paasei golf

Bij Outdoorpark SEC Almere pakken ze traditioneel paaseieren zoeken nét iets anders aan. Met een boerengolfstick en een bal in de hand volgen kinderen vanaf 3 jaar een parcours met opdrachten. Maar let goed op, want onderweg liggen paaseieren verstopt. Je speelt paasei golf op eerste en tweede paasdag voor 5 euro p.p.

Lees ook: Voor iedereen met twee linkerhanden: deze paasknutsels zijn voor iedereen een eitje

Fort&Food

Ook tijdens het kindvriendelijke festival Fort&Food, op 9 en 10 april in Fort bij Vechten – kun je op zoek naar het gouden ei. En dat is niet alles. Je scoort wat lekkers bij een van de foodtrucks, er staat een springkussen, kinderen kunnen zich laten schminken en vermaken zich prima in de kinderdisco of bij een van de andere activiteiten. Uitgespeeld? Pak meteen het Waterliniemuseum mee.

Werkspoorfestival

Van reuzenrad tot breakdance workshop en van kindervoorstelling tot livemuziek: tijdens het Werkspoorfestival, van 7 t/m 10 april in Utrecht, valt voor jong en oud genoeg te beleven. Ook aan de fijnproevers is gedacht, want je scoort er allerlei snacks en drankjes. Het allerleukste van alles? De entree is gratis.

Paaskermis in Enschede

Wil je punten scoren bij de kinderen? Neem ze dan mee naar de paaskermis in Enschede, van 8 t/m 17 april. Met zestig attracties ben je wel even zoet. Over zoet gesproken: je gaat natuurlijk niet naar huis zonder suikerspin. Ook op andere plekken in Nederland zijn kermissen te vinden. Check het overzicht hier.

Paasmarkten

Slenter over een van de vele paasmarkten in Nederland. Onder andere in Den Haag, Vlissingen, Middelburg, Valkenburg, Nijmegen en Scheveningen staan tientallen kraampjes met kleding, lekkers en hebbedingen.

Op zoek naar nog meer uitjes? Bekijk deze tips mét korting!

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.