7x de leukste circussen van Nederland

20.06.2018 11:46
circus Nederland Beeld: Shutterstock

Met de feestdagen voor de deur is er niets leukers dan een bezoekje aan het circus. Wie wil er geen clowns en adembenemende – en vaak halsbrekende – acrobatenacts zien? Dit zijn de leukste circussen van het land. Komt dat zien!

1. Circus Freiwald

Het is lachen, gieren, brullen met Clown Chef Rie (Jefrey, je snapt ‘m) en naar adem happen bij de verschillende acrobatiek-acts, zoals koorddansen in de nok van de tent. Maar waar Circus Freiwald écht bekend om staat, zijn de dierennummers. Er zijn lama’s uit het Argentijnse hooggebergte, Siberische steppekamelen en tal van boerderijdieren als geiten en hangbuikzwijntjes. En het duurt nog even, maar toch leuk om te vermelden: elk jaar in december en januari strijkt dit gezelschap in Nijmegen neer om daar het Wintercircus te verzorgen. Dan kunnen jullie dus fijn met warme chocomelk en glühwein, omringd door kerstbomen, genieten van een mooie show.

 

2. Circus Barani

Verwacht geen groot, massaal gebeuren bij dit relatief jonge circus. Barani is een klein maar fijn familiecircus: kleinschalig, persoonlijk en gezellig. Er is voor ieder wat wils: luchtacrobatiek, tempo jongleren, grappige dierenacts met duiven en pony’s (die op een diervriendelijke manier getraind worden) en last but not least: de nodige fratsen van een dolkomische clown. Komt dat zien!

 

Lees ook
8x de leukste (kindvriendelijke) festivals in 2018 >

 

3. Circus Sijm

‘Je ruikt de paarden die met pluimen voorbij galopperen en ziet het zweet op het voorhoofd van de acrobaten,’ zo belooft de site van Circus Sijm. Er zijn speciaal ontworpen showkostuums met veren, glitters en strass. Net als een ontroerend paardennummer, spannend scherpschietnummer en hoogstaande acrobatiek. Clown Yann Rossi zorgt met een combinatie van muziek en mimiek voor een dikke portie humor. Extra leuk: voor een kinderfeestje worden de beste plaatsen rondom de piste gereserveerd. De jarige Job krijgt tijdens de voorstelling een cadeautje in de piste en na afloop kan er een groepsfoto met de artiesten worden gemaakt. Onvergetelijk, toch?

 

4. Circus Renz

Ah, de klassieker in circus-land: Circus Renz International. Het circus staat bekend om de vele internationale artiesten. De show duurt zo’n twee uur en jij en je kroost vervelen je geen minuut, erewoord. Er zijn clowns, jongleurs, (lucht)acrobatiek, paarden- en kamelendressuur en ga zo maar door. Sprookjesachtig mooi.

 

5. Circus Salto

Bij dit kleinschalig circus staat de interactie tussen publiek en artiesten centraal, waardoor het een extra mooie belevenis wordt voor de (jonge) gasten. Kinderen mogen vooraan plaatsnemen zodat ze goed zicht hebben op de piste. Ze zien spectaculaire acrobatiek, magische goocheltrucs, vertederende eenden, een hilarische buikspreek-act en de grappen en grollen van Clown Sander. Circus Salto staat vaak op festivals en biedt dan ook korte shows aan van zo’n 30 minuten. Perfect dus voor de kleine, snel afgeleide bezoeker.

 

6. Groot Kerstcircus

Van 22 december tot en met 6 januari 2018 vindt op het Malieveld in Den Haag het Groot Kerstcircus plaats. Het is de 20e editie, dus er wordt groot uitgepakt: clown Frenky, spectaculaire stunts, acrobaten, comedy en het ‘rad des doods’. Alles voorzien van live muziek. Kijk voor meer informatie op de site.

 

7. Magic Circus

Dit circus noemt zich het Nederlands Stadscircus en vindt plaats in Amsterdam, Rotterdam, Zwolle, Amersfoort en Utrecht. Dit jaar is de show voorbij, maar vanaf 2019 start weer een nieuwe show vol spektakel. Met een flinke dosis humor en intieme setting maak je alles als bezoeker van dichtbij mee: goocheltrucs, dansende honden, vliegende acrobaten en nog veel meer. In je agenda zetten, dus.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >